Aicina pieteikt autorus Dzintara Soduma balvai literatūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau astoto gadu Ikšķiles novada pašvaldība aicina Latvijas grāmatu apgādus pieteikt autorus rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balvai par novatorismu literatūrā dzejas, prozas, dramaturģijas un tulkojumu žanrā, medijus informē Ikšķiles novada pašvaldības pārstāvji.

Vairāk nekā 60 gadus dzīvodams trimdā Zviedrijā un ASV, latviešu rakstnieks un tulkotājs Dzintars Sodums savu dzīvi veltījis latviešu valodas un literatūras saglabāšanai un novatorisma attīstīšanai. Sodums sarakstījis romānu ciklu, kurā caur viņa personisko stāstu dziļi atklāta Latvijas neseno laiku vēsture. Dzejā viņš bijis formas pirmatklājējs.

Skolojies anglosakšu literatūras tradīcijā, Sodums latviski iztulkojis pasaules literatūras meistardarbu "Uliss".

Savas dzīves pēdējos gadus Sodums pavadīja Ikšķilē, kur arī atrodas viņa mūžīgās atdusas vieta.

“Soduma uzticība latviešu valodai un novatorisms kalpos par piemēru un iedvesmu daudzām latviešu literatūras paaudzēm,” raksta balvas rīkotāji.

Dzintara Soduma balvas fonds ir 4270 eiro. Žūrijai ir tiesības pasniegt vienu vai vairākas balvas. Balvas pasniegšana īpašā sarīkojumā notiks 2020. gada 13. maijā Ikšķiles Tautas namā.

Pieteikšanās balvai

Autoru grāmatas, kas izdotas laika posmā no 2019. gada marta līdz 2020. gada martam, trīs eksemplāros līdz 1. martam iesūtāmas vai nogādājamas Ikšķiles novada pašvaldībā Peldu ielā 22, Ikšķilē, LV-5052, vai sazinoties ar Kultūras pārvaldes vadītāju Daci Jansoni pa epastu [email protected] vai mob. tālruni 29231470.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti