Pārmijas

Par koncertu "Baroka rožu dārzs" stāsta Agnese Kanniņa un Māra Botmane

Pārmijas

Ričards Šumila: Labs operas diriģents vienmēr jūt, kas notiek uz skatuves

Imanta Ziedoņa 90. dzimšanas dienas svinēšana Jaunmoku pilī

Imanta Ziedoņa domubiedri Jaunmoku pilī svinēs dzejnieka 90. dzimšanas dienu

"Es esmu izvēlējusies ceļa motīvu, kas nav kilometri pa Latviju, tā ir tāda cilvēka būšana pasaulē," skaidro dzejniece Iveta Šimkus – idejas un scenārija autore pasākumam "Es esmu viens. Es esmu neskaitāms", kurā Imanta Ziedoņa domubiedri – Māra Zālīte, Nora Ikstena, Kaspars Znotiņš, Vestards Šimkus, Aurēlija Šimkus – godinās dzejnieku 90. dzimšanas dienā un kas 19. maijā notiks Jaunmoku pils Kolonnu zālē.

Pasākuma dalībnieki pulcēsies improvizētā mūžības kafejnīcā, kuru iekārtojusi māksliniece Ieva Jurjāne, un pie neparasta galda, kuru veidojis mākslinieks Jānis Straupe. Pasākums plānots kā turpinājums Imanta Ziedoņa pirms 20 gadiem iesāktajai mūzikas un dzejas saspēlei "Atsaukšanās". "Mēs visi esam viņa savējie, [..], tauta ir garīga kopība, līdzīgi kā teica Rainis, tā to izjuta arī Imants Ziedonis, un šajā garīgajā nozīmē mēs visi esam savējie," teic Iveta Šimkus.

"Manām sarunām ar Imantu Ziedoni nav ne sākuma, ne beigu," raksta Māra Zālīte, sarunu motīvs ir būtisks arī notikumā "Es esmu viens. Es esmu neskaitāms". Rakstnieces Noras Ikstenas grāmata "Nenoteiktā bija" bija liels notikums, un arī šobrīd laika un zudušā laika motīvs ir būtisks, tas kā motīvs ir klātesošs arī pasākuma veidošanā. Savukārt Kaspars Znotiņš "būs gan viņš pats, gan runās Imanta Ziedoņa rakstītos tekstus," min Iveta Šimkus.

"Viņš ir mazliet jātulko šobrīd vai jāļauj viņam runāt precīzi šim laikam un šai situācijai, kas atkal nav viegla, [..] , kas liek saprast katram individuāli – ko es varu darīt, lai pasaulē, vismaz manā vidē, ļaunums būtu mazāk un šī Lielā klātbūtne, gara klātbūtne būtu jūtamāka," Imanta Ziedoņa uzrakstīto tekstu bagātību un nozīmi komentē līdzautors, publicists Arnis Šablovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti