Dienas ziņas

Pēc rekonstrukcijas atklāts muzejs Naujenē

Dienas ziņas

Bagātīgs C vitamīna avots - aktinīdija

12.Grāmatu svētki Bauskā

12. Grāmatu svētki Bauskā liecina - lasītāji ir un būs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Interese par lasīšanu nav zudusi ne pensionāriem, ne bērniem.To apliecināja arī tradicionālie grāmatu svētki Bauskā. Vien ierobežotās finanses neļauj paplašināt mājas bibliotēkas, tāpēc jaunākās un dārgākās grāmatas aizvien biežāk tiek meklētas pilsētas bibliotēkā.

Bauskas kultūras centrā galveno vietu šodien ieņēmušas izdevniecības. Uz galdiem saliktās grāmatas vilina vidējās un vecākās paaudzes ļaudis, kuriem garie rudens un ziemas vakari bez tīkamas lasāmvielas nav iedomājami.

Lai gan neviens vairs īsti necer šeit ieraudzīt bērnu mirdzošās acis, par pārsteigumu visiem durvīs parādās kupls skolēnu pulciņš, kuri aši vien lūko, kas uz galdiem atrodams.

„Jā, man ir interesanti. - Tu lasi arī mājās grāmatiņas? – Jā, lasu. - Kādu pēdējo izlasīji? – Sarkangalvīte,” stāsta Vecsaules pamatskolas skolniece Santa,

Bērnus uz grāmatu svētkiem atvedušas Vecsaules pamatskolas 3. un 4.klases audzinātājas, kuras apgalvo, ka tas, ka bērnus daudz vairāk par grāmatām interesē datori, esot tikai mīts.

„Mums Vecsaulē visi bērni lasa, variet viņiem pajautāt. Viņi piedalās bērnu žūrijā, jo mums tieši skolas telpās ir Vecsaules bibliotēka, un viņi visi ir bibliotēkas lasītāji, un viņi ļoti daudz grāmatu izlasa,” apgalvo Vecsaules pamatskolas skolotāja Agra Ķēniņa.

Tomēr lasītmīļiem bieži vien nākas tikai papriecēt acis, jo cenas pat bez veikala uzcenojuma ir pārāk augstas. Pie populārākajām un arī dārgākajām grāmatām svētku apmeklētāji ilgi nekavējas - tās paņemšot bibliotēkā.

„Kad ir atlaide, cilvēki jau cenšas nopirkt, bet grāmatas, kas ir 10 un pāri latu, tad nāk uz bibliotēku,” novērojusi Bauskas centrālās bibliotēkas abonentu daļas vadītāja Elita Dūmiņa.

Bauskas centrālajā bibliotēkā šobrīd ir vairāk nekā 4000 lasītāju, un tas nozīmē, ka grāmatas joprojām mīl katrs otrais pilsētiņas iedzīvotājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti