Kultūras rondo

Unikāli mākslīgā intelekta radīti darbi būs uz "Latvijas lielveikala" plauktiem Venēcijā

Kultūras rondo

"Laika jautājums" - māksliniece Vineta Kaulača radījusi jaunu gleznu kolekciju izstādei

Jelgavā norisinās dzejas festivāls "Page Break". Tā vadmotīvs šogad ir "Biofīlija"

Tas ir vesels organisms – dzejnieks un klausītājs. Jelgavā sākas dzejas festivāls «Page Break»

"Dzeja paģēr to, ka mums ir jābūt tuvu vienam otram klāt, iepretim. Tas ir vesels organisms – dzejnieks un klausītājs," Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" teic festivāla "Page Break" direktore Madara Gruntmane-Dujana. Otrais starptautiskais dzejas festivāls "Page Break" Jelgavā norisinās no 10. līdz 13. maijam, bez maksas piedāvājot plašas, starptautiskas dzejas norises ikkatram interesentam.

Festivāla vadmotīvs šogad ir "Biofīlija", ko festivāla direktore skaidro kā būšanu kopā ar dabu un dabas vērtību apzināšanos. "Cilvēks arvien vairāk meklē mierinājumu dabā, un daba ir klātesoša. Mēs mēģinām uzsvērt arī to, ka, lai daba būtu mūsu mierinātāja, par dabu ir arī jārūpējas. Bez dabas mēs paši neesam. Tā ir mūsu ļoti, ļoti svarīga sastāvdaļa, un atjaunoties, manuprāt, tas ir labākais veids, kā to darīt." Vaicāta par to, kāda ir dzejnieka loma šajā procesā, Gruntmane-Dujana saka: "Ja ne mainīt, tad informēt mūs, kas varētu pat neaizdomāties par kaut kādām lietām."

"Mēs būtībā veidojam arī jauno lasītāju paaudzi, viņi ieinteresējas par dzeju, un tā vairs neliekas tāla un nesaprotama," dzejnieku tikšanos ar studentiem festivālā komentē Madara Gruntmane-Dujana. Festivāla direktore iezīmē arī to, ka festivāla publika ir raiba un klausītāju rindās tiek pārstāvētas visas vecuma grupas. "Dzeja ir visiem, dzeja ir plecs un sabiedrotais," dzejas nozīmi jebkurā vecuma posmā uzsver Gruntmane-Dujana.

Festivāls "Page Break", kura fokusā šogad ir Ziemeļvalstis, pulcinās 13 dzejniekus no 12 pasaules valstīm, tostarp Islandes, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas u.c. Latviju šogad festivālā pārstāvēs Anna Auziņa, Artis Ostups un Sergejs Timofejevs. Par festivāla mājvietu izvēlēts Jelgavas Kultūras nams, kurā gan dzejnieki, gan klausītāji atradīsies uz Lielās skatuves.

Festivāla programma pieejama "Page Break" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti