Dzejas festivāls «Page Break» izdos antoloģiju un pārsteigs ar vērienīgu dzejkoncertu

Otrais starptautiskais dzejas festivāls "Page Break", kas no 10. līdz 13. maijam notiks Jelgavā, ne vien priecēs dzejas cienītājus un ikkatru interesentu ar starptautiski atzītu autoru dzejas lasījumiem, bet arī vairos mūsdienu pasaules autoru dzejas pieejamību latviešu valodā, izdodot festivāla antoloģiju. Savukārt četru dienu ilgais dzejas notikums noslēgsies ar vērienīgu dzejkoncertu, piedaloties 13 dzejniekiem no 12 pasaules valstīm, informēja festivāla rīkotāji.

Šīgada dzejas festivālā īpašs uzsvars likts uz Ziemeļvalstu dzeju, tālab Jelgavā viesosies Atēna Farohzāda no Zviedrijas, Sanna Karlstrema no Somijas, Monika Ospronga no Norvēģijas, Maja Lī Langvada no Dānijas un Magnuss Sigurdsons no Islandes.

Līdztekus festivāla dalībnieku klāstā būs Mirjama Rejesa no Spānijas, Kadirs Aidemirs no Turcijas, Marko Pogačars no Horvātijas, Ulrike Almuta Zandiga no Vācijas un ķīniešu izcelsmes dzejniece Mina Di no ASV.

Latviju festivālā pārstāvēs trīs dzejnieki – Artis Ostups, Anna Auziņa un Sergejs Timofejevs.

Festivālā bija plānota arī ukraiņu dzejnieka Hrihorija Semenčuka dalība, taču karadarbības dēļ viņš nevarēs pamest savu valsti, tomēr viņa dzeja festivālā izskanēs.

Visās norises vietās bez maksas būs pieejams festivāla antoloģijas izdevums, kurā varēs atrast informāciju par visiem festivāla dalībniekiem, kā arī iepazīt viņu dzeju, kas būs antoloģijā pieejama oriģinālvalodā, ar atdzejojumiem angļu un latviešu valodā.

Šīgada festivāla viesu dzeju uz latviešu valodu atdzejojuši Jānis Elsbergs, Guntars Godiņš, Arvis Viguls, Madara Gruntmane, Māris Salējs, Arnis Mincenhofs, Edvīns Raups un Džeids Vils.

Sekojot festivāla vadmotīvam, kas šogad ir "Biofīlija", pirmais dzejas notikums sagaidāms 10. maijā, kad no pulksten 18.00 Jelgavas pilsētvidē notiks "Pastaiga ar torņiem". Tās laikā festivāla viesu dzejas lasījumi sagaidāmi Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā, pie Driksas bākas un pie Skatu toņa Pils salā.

11. un 12. maijā pulksten 18.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē notiks plašu auditoriju uzrunājoši publiski bezmaksas dzejas lasījumi.

Līdztekus 11. maijā pulksten 16.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē  dzejas entuziasti aicināti uz diskusiju "Biofīlija un dzeja", savukārt 12. maijā festivāla viesi ciemosies trīs Jelgavas vidusskolās, iepazīstinot jauniešus ar aktuālajām vēsmām starptautiskajā dzejas vidē.

Festivāls "Page Break" noslēgsies 13. maijā pulksten 18.00 ar īpašu dzejkoncertu Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē. Pasākumā piedalīsies visi festivāla viesi, lasot savus darbus mūsdienu džeza mūzikas improvizāciju pavadījumā, ko nodrošinās mūziķi Toms Poišs, Kārlis Auziņš, Edgars Cīrulis un Rudolfs Dankfelds. Arī šī festivāla norise pieejama visiem bez maksas.

Dzejas festivāla "Page Break" tradīcija tika iedibināta pērn, pirmo reizi Latvijā sarīkojot starptautisku dzejas notikumu, kas vienkopus pulcēja starptautiski pazīstamus dzejniekus no 10 pasaules valstīm.

Otro Starptautisko dzejas festivālu "Page Break" rīko biedrība "I Did It" sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu; atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Spānijas vēstniecība Latvijā un Jelgavas tipogrāfija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti