Zināmi «Kilograms kultūras» trešā ceturkšņa balsojuma rezultāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

20. oktobrī noslēdzies gada balvas "Kilograms kultūras" trešā ceturksņa balsojums un noskaidroti tie kultūras notikumi, kuri pretendēs uz "Kilograms kultūras" gada balvu.

Kategorijā "Kino" visvairāk balsots par režisores Signes Baumanes animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās", kategorijā "Vizuālā māksla" - par izstādi "Sarkandaugava. Dārzs" Rīgas psihoneiroloģijas un narkoloģijas centrā, kategorijā "Literatūra un grāmatniecība" - par Arno Jundzes romānu "Putekļi smilšu pulkstenī", kategorijā "Teātris" - par režisora un horeogrāfa Sergeja Zemļanska izrādi "Indulis un Ārija" Liepājas teātrī, kategorijā "Mūzika" - par koncertu "Dzimuši Rīgā" Latvijas Nacionālās operas skvērā, kategorijā "Notikums" - par 8. Pasaules koru olimpiādi.

Savukārt kategorijā "Pārsteigums" uz "Kilograms kultūras" gada balvu pretendēs šajā ceturksnī vienīgais izvirzītais notikums - kamermūzikas festivāls "Sansusī" brīvdienu mājās "Susēja".

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu izveidojuši Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio žurnālisti. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits - septiņas nominācijas, un katrā no tām izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Nākamais balsojums aptvers oktobra, novembra un decembra mēnešus, par kuriem būs iespējams balsot nākamā gada janvārī. Pēc balsojuma notiks lielais gada balsojums, kurā tiks noskaidroti un apbalvoti gan galveno nomināciju līderi (mūzika, kino, teātris, māksla, literatūra), gan īpašo nomināciju – Gada kultūras notikums un Gada pārsteigums – uzvarētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti