Zināmi «Kilograms kultūras 2013» otrā ceturkšņa balsojuma uzvarētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Noslēdzies balvas „Kilograms kultūras 2013” pavasara balsojums un noskaidroti tie šī gada otrā ceturkšņa kultūras notikumi, kuri piedalīsies gada noslēguma balsojumā.

Neskatoties uz saulaino vasaru, kas ir atpūtas un atvaļinājumu laiks, skatītāju aktivitāte balsojumā vērtējama kā diezgan augsta, informē balsojuma rīkotāji.

Nominācijā „Mūzika” pārliecinošu uzvaru guvis Latvijas Radio kora koncerts „Imants un Ziedonis” Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā.

Vizuālās mākslas laukā vispamanāmākā izrādījusies izstāde “Pēdējā izstāde” Rakstniecības un mūzikas muzejā, kurā skatāmas desmit laikmetīgās mākslas versijas par klasiķu darbiem no muzeja krājumiem.

Saspringta sacensība bijusi nominācijā „Teātris” - lai arī „Vējiem līdzi” iestudējums Dailes teātrī guvis ļoti lielu atsaucību (619 balsis!), par 67 balsīm tam priekšā aizsteigusies Dž. Dž. Džilindžera veidotā izrāde "Lukrēcija Bordžija" no Liepājas teātra.

Gundegas Repšes publicistikas darbs “Laiks esi tu” uzvarējis nominācijā „Literatūra”, bet no piedāvātajām iespējām kategorijā „Kino” skatītāji visvairāk izvēlējušies režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu „Kapitālisms Šķērsielā”.

Nominācijai „Gada notikums kultūrā” piepulcējusies Latgales vēstniecības ”GORS” atklāšana Rēzeknē, bet, domājot par „Pārsteigumu kultūrā”, balsotāji vairāk nosvērušies uz amerikāņu komponista Džona Lutera Adamsa opusa “Svētā vēja dziedājumi” pasaules pirmatskaņojumu Tabakas fabrikā ar kori “Kamēr...” un diriģentu Jāni Liepiņu (režisore Margo Zālīte).

Kā lsm.lv jau rakstīja, šī gada pirmajā ceturksnī balsojumā uzvarēja Latvijas Radio kora sakrālo dziedājumu koncerts „Gaismas ceļā”, Ingas Šteimanes kūrētā izstāde “Wilnis 2x.Vilnis Zābers (1963-1994)” Rīgas Mākslas telpā, Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga, Evitas Mamajas un Dž. Dž.Džilindžera kopdarbs „Oņegins”, Jāņa Norda drāma “Mammu, es Tevi mīlu”, Jāņa Joņeva romāns „Jelgava 94”, Federiko Garsijas Lorkas „Lekciju” krājums un XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku zīmes „Skaņu vijums vainagā” iedziedāšanas akcija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti