Kultūras ziņas

Vai iespējams izpētīt nacionālo identitāti?

Kultūras ziņas

Klasika un popmūzika a capella festivālā

Jaunākie balvas "Kilograms kultūras" nominanti

Zināmi jaunākie balvas «Kilograms kultūras» nominanti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ir zināmi Latvijas Televīzijas (LTV) Kultūras raidījumu redakcijas balvas Kilograms kultūras trešā ceturkšņa nominanti.

Kategorijā „Mūzika" pārliecinošu pārsvaru guvis  kamerorķestris „Sinfonietta Rīga", kurš skatītāju simpātijas izpelnījies gan koncertējot kopā ar akordeonisti Kseniju Sidorovu un diriģentu Jāni Liepiņu Cēsu Mākslas festivālā, gan pašas Sinfoniettas Rīga sezonas atklāšanas koncertā ar vijolnieci Evu Binderi un diriģentu Normundu Šnē Lielajā ģildē.

Kategorijā „Vizuālā māksla" sīvā konkurencē nominēšanu Kilogramam kultūras izcīnījusi laikmetīgās mākslas darbu kolekcijas izstāde „... lai gadījums kļūtu par notikumu..." Rīgas mākslas telpā. Tajā bija apskatāmi topošā Laikmetīgās mākslas muzeja darbi.

Kultūras kilograma „Teātra" sadaļā pārliecinošu uzvaru un teju tūkstoš skatītāju simpātijas guva Liepājas teātra muzikālā izrāde Piafa, ko par leģendāro franču dziedātāju Edīti Piafu iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere.

„Literatūras un grāmatniecības"  jomā nominēšanai Gada kilogramam kultūras skatītāji un lasītāji lēmuši virzīt dzejnieka Marta Pujata jaunāko dzejoļu krājumu „Nāk gaismā pati lampa".

Savukārt kategorijā „Kino" kā vienīgā ceturkšņa pretendente izvirzījusies režisores Unas Celmas dokumentālā spēlfilma „Mana koka stāsts".

Par gada trešā ceturkšņa  „Notikumu" atzīti Divdesmit piektie Vispārējie latviešu Dziesmu un Piecpadsmitie Deju svētki, bet kategorijā PĀRSTEIGUMS kultūrā spilgtākā izrādījusies Rīgas brīvdabas kinoteātra ideja „Kino pagalms", kuras iniciators ir Aivars Lāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti