Zigmars Liepiņš: Šogad opera iztiks bez papildu naudas prasīšanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad Latvijas Nacionālā opera (LNO) iztiks bez papildu finansējuma prasīšanas, Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” pavēstīja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Es varu skaidri un gaiši teikt, ka šogad mēs tiksim cauri bez papildu naudas prasīšanas. Tas ir skaidrs," teic Zigmars Liepiņš.

Operas vadītājs skaidro, ka LNO dzīvo gada un sezonas griezumā. Gada bilance ir pozitīva, proti, ar plus zīmi, neraugoties uz to, ka septembrī dažādu iemeslu dēļ izrādes nav izpārdotas.

"Ja mēs šobrīd skatāmies gada griezumā, mēs esam plusos vienkārši," uzsver LNO vadītājs.

Jau vēstīts, ka LNO pēdējais gads bijis visai sarežģīts – viens no svarīgākajiem jaunās vadības uzdevumiem bija tikt galā ar iestādes finanšu problēmām, tomēr Zigmars Liepiņš iepriekš prognozēja, ka finansiāli opera šogad tiks galā. Aizvadītajā sezonā LNO ieņēmumi pieauguši apmēram par trešdaļu.

Kā iepriekš ziņots, 2013.gada pēdējā valdības sēdē ministri atbalstīja teju miljona latu piešķiršanu finanšu grūtībās nonākušajai Latvijas Nacionālajai operai. Operas saimnieciskās darbības stabilizēšanai tika piešķirts finansējums 418 392 latu apmērā, kā arī 59 827 latus grāmatvedības un uzskaites sistēmas licences atjaunošanai un 337 680 latu apmērā 2014. gada jauniestudējumu tapšanas nodrošināšanai.

Komponists Zigmars Liepiņš kļuva par LNO jauno māksliniecisko vadītāju un valdes priekšsēdētāju pagājušā gada novembra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti