Ziedoņa balva nominācijā «Bize» piešķirta Andrim Vilkam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apbalvojums „Laiks Ziedonim” nominācijā „Bize” piešķirts Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam, kurš pasniegšanas ceremonijas laikā atradās ASV.

Apbalvojums nominācijā "Bize" tiek pasniegts par izciliem sasniegumiem un personību, radot, tulkojot, mācot, izplatot vai izdodot latviešu literatūru.

Nominācijas vizionāri ir Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis, Ieva Kolmane, Aija Melle, Guntars Godiņš.

Nominācijā bija 60 pieteikumi.

Kā vēstīts, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 3.maijā apbalvojumu „Laiks Ziedonim” zinātnes nominācijā „Taureņu uzbrukums” saņēmis fizikas doktors, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs.

Apbalvojuma "Laiks Ziedonim" mērķis ir ik gadu apbalvot tās personības, kas ar savu izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi, stāju un savpatību iedvesmojušas labāku Latviju. Apbalvojuma "Laiks Ziedonim" naudas balvu piešķir Borisa un Ināras Teterevu fonds. Apbalvojumu veido Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" kopā ar vizionāriem - cilvēkiem, kas pārredz nominācijas nozari un pārzina tās aktualitātes. Vizionāri palīdz popularizēt apbalvojumu un veidot to tādu, kā Imants Ziedonis to būtu vēlējies. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti