Panorāma

Sīrijas režīmam dod laiku pārdomām

Panorāma

"Ilgu tramvajs" Jaunajā Rīgas teātrī

A.Žagaram jāizvācas no Operas direktora kabineta

Žagars pauž gatavību cīnīties par palikšanu amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ilggadējais Latvijas Nacionālais operas direktors Andrejs Žagars nesteidz atstāt savu darba kabinetu, jo, pēc paša vārdiem, pastāv atšķirība starp rīkojumu un lēmumu.

Ziņots, ka trešdien kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) nolēma no amata atbrīvot Žagaru, liekot viņam nekavējoties atstāt savu kabinetu un operu. Ministres lēmumu viņš sola analizēt kopā ar saviem juristiem.

Operas direktors ir pārsteigts par kultūras ministres spējo izveseļošanos dienas vidū, lai tieši šobrīd paziņotu, ka Žagaram jāaiziet. Arī par operas nama jauno direktoru izraudzītais, bet vēl neapstiprinātais Arturs Maskats apgalvo, ka Kultūras ministrijas lēmums ir juridiski nekorekts. Maskats nav parakstījis dokumentu, kurā apliecinātu gatavību strādāt operas valdes sastāvā. Arturs Maskats atsakās strādāt valdē bez Žagara. Tikmēr operas tagadējais direktors, aizsargājot savu godu un cieņu, apņēmies vērsties tiesā.

Tikmēr attiecībā uz savu kabinetu viņš atzīst, ka tajā ir daudz personisku lietu. „Šis ir mans personiskais īpašums. Blumberga bildīte. Tas arī viss. Tur plates, ieraksti, mani pieraksti, nolikumi,” uzskaita Žagars.

Viņš uzsver, ka kultūras ministre viņu apmelojot. „Par tām 200 dienām, ko viņa nemitīgi ir atkārtojusi – tā ir apmelošana (..) Reālais mans prombūtnes laiks ir 86 dienas (..) Par arodbiedrībām man arī liekas ļoti dīvaini (..) Vakardien orķestra mūziķi iesniedza protestu pret arodbiedrības vadītāju, ka viņš nesaskaņojot viedokli ar viņiem,” pauda Žagars.

Ziņots, ka trešdien Žagars zaudēja savu amatu. Tiesa, viņa konflikts ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi – Grendi aizsākās jau 2011. gada izskaņā, kad ministre pirmo reizi mēģināja atlaist Žagaru. Tomēr mēģinājums bija nesekmīgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti