Rīta Panorāma

Policijai pamats domāt, ka Tokaho ir Rēzeknes apkārtnē;apstiprina, ka meklētais ievainots

Rīta Panorāma

Vilks: budžetu, visticamāk, izdosies līdz 1. oktobrim iesniegt Saeimā

Žagars: ministre melo, Maskats iepriekš nebija ar mieru vadīt valdi bez Žagara

Žagars gatavs piedalīties jaunā konkursā par LNO vadītāja amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ilggadējais Latvijas Nacionālās operas vadītājs Andrejs Žagars ir gatavs turpināt cīņu par operas vadītāja krēslu, kuru viņš varētu zaudēt.

Otrdienas rītā notikušā rīta intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” Žagars pauda, ka neko vairāk par personisku diskomfortu līdzdalība jaunā konkursā par valdes priekšsēdētāja amatu viņam neradītu.

Žagars atzina, ka viņš daudz laika pavada ārpus Latvijas, tomēr tas ir nepieciešams operas dēļ. Turklāt viņš pats ir arī režisors, tādēļ, uzņemot izrādes ārpus Latvijas, viņš darbā operā ņem bezalgas atvaļinājumu.

Ilggadējais operas vadītājs arī noliedza apgalvojumus, ka viņa vadībā opera būtu strādājusi izšķērdīgi un tērējusi vairāk naudas, nekā varēja atļauties. Viens no kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes pārmetumiem paredz, ka Žagara nesaimnieciskās rīcības dēļ opera pērn nonākusi maksātnespējas priekšā. Turklāt tā nav bijusi pirmā reize. Žagars to noliedz sakot, ka „Ernst&Young” auditoru darbs pierāda pretējo. Turklāt, ja kādi pārkāpumi finanšu lietās būtu atklāti, valsts nekad nedotu operai papildus līdzekļus, kas bija nepieciešami, jo valsts pati iepriekš nebija piešķīrusi vajadzīgo līdzekļu apjomu, kas nepieciešams likumā noteikto mērķu izpildei.

Vaicāts, kāpēc viņa un Jaunzemes-Grendes attiecības nav labas, viņš pieļāva, ka ministrei ir kādas personīgas antipātijas.

Taču viņš noraidīja argumentu, ka šobrīd operas vadībā ir vajadzīgas radikālas pārmaiņas, jo, pēc viņa teiktā, opera strādā ar peļņu un izrāžu mākslinieciskā kvalitāte ir ļoti laba.

Attiecībā uz Arturu Maskatu, kurš tika iecelts operas vadītāja amatā Žagara vietā, viņš sacīja, ka neesot to ietekmējis un pauda, ka arī viņš varētu turpmāk piedalīties jaunā operas vadītāja amata konkursā.

Ziņots, ka par Maskata uzvaru konkursā Kultūras ministrija pavēstīja piektdien. Tomēr Maskats jau uzreiz norādīja, ka diez vai vadīs operu bez Žagara valdes sastāvā. Ministre Žaneta Jaunzeme-Grende šo piedāvājumu noraidīja. Pirmdien Maskats pavēstīja, ka nestrādās operas vadītāja amatā, jo valdē nav Žagars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti