VNĪ vienojas ar «RBSSKALS Būvvadību» par darbu pabeigšanu Tabakas fabrikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi mediācijas vienošanos ar SIA "RBSSKALS Būvvadība" par būvdarbu pabeigšanu Rīgā, Miera ielā 58A, jeb Tabakas fabrikā, informēja VNĪ.

Lai nepieļautu turpmāku darbu termiņu kavējumu, kas novestu pie atkārtotas būvdarbu apturēšanas, VNĪ veiks pastiprinātu būvdarbu norises kontroli un uzraudzību.

Savukārt informācija par būvdarbu atsākšanu un darbu izpildes termiņiem sekos pēc būvniecības līguma papildinājumu parakstīšanas starp abām pusēm.

VNĪ apliecina, ka dara visu iespējamo, lai Latvijas sabiedrības un kultūras dzīves interesēs Tabakas fabriku pēc iespējas ātrāk pielāgotu Jaunā Rīgas teātra vajadzībām.

"RBSSKALS Būvvadības" valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns paziņojumā presei pauda gandarījumu, ka mediācijas ceļā panākta vienošanās par noteikumiem sadarbības turpināšanai.

Pašlaik "RBSSKALS Būvvadība" sadarbībā ar VNĪ precizē nepieciešamo līguma papildinājumu detaļas, lai ātrāk varētu atsākt bijušās Tabakas fabrikas būvniecības darbus. Plašāku informāciju par mediācijas procesu gan abas puses ir vienojušās neizpaust, jo to sedz konfidencialitātes līgums, norāda Saukāns.

Jau ziņots, ka VNĪ 11.augustā sāka vienpusēju būvniecības līguma izbeigšanas procesu ar būvuzņēmēju "RBSSKALS Būvvadība" un apturēja būvdarbus Miera ielā 58a. Būvuzņēmējs ilgstoši nebija iesniedzis VNĪ līguma saistību izpildes garantiju pilnā apmērā. Veicot regulāru objekta apsekojumu, VNĪ arī konstatēja, ka būvdarbu izpilde atpaliek no līgumā noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ noteiktajā termiņā.

Savukārt "RBSSKALS Būvvadība" iesniedza oficiālu lūgumu finanšu ministrei izvērtēt VNĪ vadības atbilstību ieņemamajam amatam. Uzņēmums arī izvērtē iespēju vērsties ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā saistībā ar līguma vienpusēju laušanu par darbiem bijušajā Tabakas fabrikā.

25.augustā VNĪ pēc Finanšu ministrijas un Būvniecības valsts kontroles biroja ieteikuma uzsāka sarunas ar "RBSSKALS Būvvadību", izmantojot mediāciju, un attiecīgi pagarināja līguma uzteikuma termiņu.

Projekta darbu kopējā līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti