VKKF Radošo personu nodarbinātības programmā pagaidām maz pieteikumu, aicina nekavēties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pagaidām zema aktivitāte jaunajā Radošo personu nodarbinātības programmā, kas krīzē nonākušo mākslinieku atbalstam izveidota Valsts kultūrkapitāla fondā. Programmā pieejami 1,9 miljoni eiro, ar ko varētu atbalstīt 1200 cilvēkus, izmaksājot apmēram 1600 eiro par radošo darbību jūnijā, jūlijā un augustā.

Trīs dienas pirms pieteikumu termiņa beigām pieteikušies tikai 250 cilvēku. Lai kvalificētos atbalstam, radošajai personai jābūt reģistrētai kā saimnieciskās darbības veicējam un pēdējos trīs mēnešos ikmēneša ienākumi nedrīkst būt pārsnieguši 430 eiro darba attiecībās esošajiem un 538 eiro individuāli nodarbinātajiem māksliniekiem.

Kultūrkapitāla fonda pārstāve Jana Vērdiņa pauž cerību, ka vienīgais iemesls pagaidām nelielajai aktivitātei ir iesniegumu atlikšana uz pēdējo brīdi.

Kultūrkapitāla fonda pārstāve Jana Vērdiņa pat pieteikumiem Radošo personu nodarbinātības programmā
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

“Vēl ir visai dīvaini, ka bija domāts, ka šajā programmā būs visai liels iesniegumu skaits no mūziķiem, izpildītājmāksliniekiem, uz ko programma bija orientēta. Tā ir unikāla arī ar to, ka tajā var pieteikties populārās mūzikas izpildītāji – tā ir fondā vienīgā līdz šim pieejamā programma neakadēmiskās mūzikas atbalstam. Mēs ceram, ka cilvēki tomēr vēl aktivizēsies un pieteikties, jo lielā mērā tieši pēc viņu iniciatīvas programma tika veidota, jo viņi vairākkārt Kultūras ministrijai uzsvēruši, ka ir vissliktākajā situācijā Covid-19 krīzes dēļ. Bet pagaidām visvairāk pieteikumu ir no vizuālās mākslas un filmu nozares pārstāvjiem,” Latvijas Radio pastāstīja Jana Vērdiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti