VKKF Radošo personu nodarbinātības programmā finansējums piešķirts 347 personām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammā "Radošo personu nodarbinātības programma" finansējumu saņēmušas 347 radošās personas, liecina VKKF mājaslapā publicētā informācija.

Radošo personu nodarbinātības programmā 347 radošās personas saņems finansējumu 1614 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par radošā darba veikšanu no 1. jūlija līdz 30. septembrim.

Izsludināti Radošo personu nodarbinātības programmas 1. konkursa rezultāti – personām, kas pieteikumus iesniedza līdz 5. jūlijam. Ņemot vēra salīdzinoši zemo pieteikumu skaitu, pieteikumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts līdz 31. jūlijam.

VKKF informē, ka personas, kas pieteikumus iesniedza pēc 5. jūlija, rezultātus uzzinās pēc 14. augusta.

VKKF arī norāda, ka mainīts programmas nolikums – uz atbalstu var pretendēt personas, kuru vidējie mēneša ienākumi no saimnieciskās darbības, izņemot ienākumus no autortiesību un blakustiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācijām (AKKA/LAA un LaIPA), pirms nodokļu nomaksas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā no 2020. gada 13. marta līdz 2020. gada 31. maijam nav bijuši lielāki par 538 eiro mēnesī. Šādi, kā skaidro VKKF, tiek nodrošinātas atbalsta saņemšanas iespējas ekonomiski aktīvajām radošajām personām, kuru ienākumi no saimnieciskās darbības ārkārtējās situācijas laikā ir būtiski samazinājušies, tostarp radošām personām, kas saņēma dīkstāves pabalstu, ņemot vērā, ka dīkstāves pabalsts nav uzskatāms kā ienākums no saimnieciskās darbības.

Radošo personu nodarbinātības programma

VKKF mērķprogramma “Radošo personu nodarbinātības programma” izveidota pēc KM iniciatīvas, lai mazinātu Covid-19 negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari, tajā strādājošajām radošajām personām.

Mērķprogramma finansē radoša darba veikšanu kultūras nozarē individuāli nodarbinātām radošām personām, kuras ir autortiesību vai blakustiesību subjekti Autortiesību likuma izpratnē (radošām personām), kuru profesionālā radošā darbība tikusi ierobežota valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, un veicina līdzšinējā radošajā darbībā māksliniecisko kvalitāti apliecinājušu radošo personu turpmāko radošo izaugsmi un žanriski daudzveidīgu kvalitatīvu mākslas un kultūras vērtību radīšanu.

Mērķprogrammas konkursā radošā persona saņems vienreizēju līdzekļu piešķīrumu 1 614 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas radošā darba veikšanai laikā no 2020. gada 1. jūlija līdz 2020. gada 30. septembrim.

Mērķprogrammas līdzekļus piešķir konkursa kārtībā; mērķprogrammas kopējais finansējums ir 1 936 000 eiro. Gadījumā, ja pieteikumu skaits pārsniedz mērķprogrammā pieejamos finanšu līdzekļus, finansējums tiks piešķirts pieteikumu iesniegšanas secībā.

KONTEKSTS:

Līdz pieteikumu pieņemšanas sākotnējam termiņam, 5. jūlijam, VKKF Radošo personu nodarbinātības programmā tika saņemts salīdzinoši neliels pieteikumu skaits – 466 no plānotajiem 1200. Nelielās intereses dēļ tika pagarināta projektu iesniegšana Radošo personu atbalsta programmā. Jaunais pieteikšanās termiņš ir 31. jūlijs.

Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai investīcijām kultūrā tika lemts piešķirt 32 miljonus eiro: 10,6 miljonus eiro Covid-19 radīto seku mazināšanai valsts kultūras iestādēs un radošo personu atbalstam; 10,4 miljonus eiro modernizācijas pasākumiem kultūras nozarē – valsts pasūtījumiem jaunu kultūras vērtību radīšanā, kā arī 11 miljonus eiro kultūras infrastruktūrai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti