Vītolu fondā nodibināta Imanta Ziedoņa piemiņas stipendija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Imanta Ziedoņa radinieki sadarbībā ar Vītolu fondu nodibināšuši Imanta Ziedoņa piemiņas stipendiju.

„Esi darbīgs! Esi gudrs! Esi skaists! Esi priecīgs!” – šos tautas gudrībā un viedumā sakņotos vārdus pirms vienpadsmit gadiem, uzsākot Vītolu fonda darbību, kā ceļamaizi līdzi deva Imants Ziedonis, norāda fonda pārstāvji.

"Ziedonis bija pirmais cilvēks 2002.gadā, kas fondam un ziedotājiem rakstīja vēlējumu - esi darbīgs, esi gudrs, esi skaists un esi priecīgs. Domājam, ka fonda un dzejnieka ceļš būs kopīgs tikai tad, ja mēs domāsim par Latvijas rītdienu, palīdzēsim jauniešiem studēt. Tad mums būs izcila Latvija," saka fonda vadītāja Vita Diķe.

Godinot mūžībā aizgājušā dzejnieka Imanta Ziedoņa piemiņu, viņa radinieki un viņam tuvie cilvēki - Ilmāra un Ērika Dambergu ģimenes ASV, Brigitas Muzikantes-Krulls ģimene Latvijā un Zigrīdas Saliņas-Krulls, Paula Krulls un Ingrīdas Jēkabsones-Krulls ģimenes Austrālijā sadarbībā ar Vītolu fondu nodibinājuši Imanta Ziedoņa piemiņas stipendiju (Ls 1400), kura novēlēta Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes studentam.

Sipendijas dibinātāji aicina labās gribas cilvēkus palīdzēt sniegt iespēju piepildīt kāda jaunieša - Humanitāro zinātņu fakultātes studenta sapni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti