Rīta Panorāma

Lāčplēša diena

Rīta Panorāma

Intervija ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani

Intervija ar vīru kopu "Vilki"

Vīru kopa «Vilki»: Vēlamies, lai Lāčplēša diena kalendārā būtu sarkanais datums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Strēlnieku laukumā Rīgā notiks koncerts, kurā piedalīsies folkloras kopas, rokgrupa “Pērkons” un vīru kopa “Vilki”. Vīru kopa Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzina, ka 11.novembris ir svētku diena, tāpēc tai vajadzētu būt brīvdienai.

„Šī noteikti ir viena no svarīgākajām dienām gadā. Tie ir mūsu uzvaras svētki. Šī ir Brīvības cīņu diena, kur ir strēlnieki un brīvības cīnītāji. Mums šo dienu vajadzētu atzīt par sarkano datumu.

Kas tā par svētku dienu, ja cilvēki strādā? Tas tomēr ir ļoti svarīgi pašapziņai. To mēs arī panāksim,” norādīja grupas dalībnieks Andris Balcers.

„Vilki” ir pārliecināti, ka latviešu tauta arī mūsdienās ir ļoti vienota. „Pie takšiem ir piesprausti karodziņi, tā ir maza nianse. Cilvēkiem ir pacilātības sajūta neatkarīgi no tā, kādi ir sadzīves apstākļi. Tā ir ne tikai svecīšu nolikšana, bet tā ir uzvaru svētku svinēšana,” pārliecināts ir Edgars Lipors.

Taujāti, kāpēc, viņuprāt, latviešu strēlniekiem izdevās atgūt brīvību, „Vilki” ir vienisprātis, ka ticība palīdzēja uzvarēt: „Latviešu strēlnieki ticēja sev, ticēja Latvijai. Tieši latviešu strēlnieki pirmie sāka dziedāt „Dievs, svētī Latviju” ar šiem vārdiem, jo Baumaņu Kārlim oriģinālā bija „Dievs, svētī Baltiju”. Strēlnieki arī pirmie pacēla sarkanbaltsarkano karogu. Viņi ticēja Latvijai un savam spēkam. Latvieši vienmēr ir bijuši karotāji!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti