Virtuālā tūre ļaus «izstaigāt» Stūra māju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Stūra māju turpmāk varēs "izstaigāt" arī virtuāli. Muzeja mājaslapā un citos portālos ikviens varēs aplūkot Okupācijas muzeja veidotās ekspozīcijas zāli, ieslodzījuma kameras, nopratināšanas telpu, ieslodzīto pastaigu laukumu un vairākas citas vietas fotogrāfijās, kā arī video materiālos par čeku.

Īsfilma par Stūra māju un tās ekspozīcijām paredzēta arī angļu valodā runājošajiem. Virtuālo ekskursiju izdevies radīt, arī pateicoties iedzīvotāju ziedojumiem.

"Okupācijas muzeja mājaslapā un Latvijas Institūta mājaslapā mēs ieliksim saites uz virtuālo tūri, kas ļaus izstaigāt māju, sākot no ieejas durvīm, caur izstāžu zāli, caur gaiteņiem, kamerām, kāpņu telpām, augšā kabinetiem. Klāt pie 360 grādu fotoattēliem ir arī īsi, aprakstoši teksti, lai cilvēki saprastu, kas tur redzams. Dažās vietās ir arī pievienota videofilma, piemēram, par cilvēka piedzīvojumiem čekā, aculiecinieku atmiņas, arī vēsturiski fotoattēli," stāsta Okupācijas muzeja pārstāve Līga Strazda.

Stūra māja bija viens no nozīmīgākajiem Rīgas kā kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem. Bijušajā LPSR Valsts drošības komitejas ēkā tika iekārtotas vairākas ekspozīcijas, tostarp Okupācijas muzeja sagatavotā bezmaksas ekspozīcija par čekas darbību Latvijā, kā arī izveidots apskates maršruts pa čekas cietuma kamerām un citām telpām.

Projektam beidzoties pagājušā gada oktobrī, izstādes tika slēgtas un sabiedrībai vairs nebija pieejamas. Tāpēc sadarbībā ar nodibinājumu "Rīga 2014" tika nolemts internetā darīt pieejamu virtuālu ēkas apskates versiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti