Rīta Panorāma

Aktuālā intervija ar Romānu Vanagu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Judīti Čunku

Kultūras dzīve Cēsīs

Vidzemes koncertzāles direktore: Šobrīd Cēsis ir kultūras galvaspilsēta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Pašreiz ir tā, ka Cēsis ir kultūras galvaspilsēta. Jaunā ēka - Vidzemes koncertzāle - ir ienesusi jaunu cerību, jaunu iedvesmu un jaunas iespējas," saka Vidzemes koncertzāles "Cēsis" direktore Inese Zagorska.

Neskatoties uz to, ka Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, arī Cēsis var lepoties ar daudziem un dažādiem kultūras pasākumiem. Cēsu mākslas festivāls, dažādi koncerti, pasākumi jaunatklātajā Vidzemes koncertzālē,  teātra izrādes - tās ir tikai dažas no kultūras aktivitātēm, kas šovasar norisinās Cēsīs.

Šajā ēka notiek viss - milzīgi daudz pasākumu, daudz apmeklētāju, dažāda veida koncerti, gan teātra izrādes, gan laikmetīgās dejas. Man liekas, ka ir notikusi kultūras eksplozija," uzsver Inese Zagorska.

Kultūras daudzveidību jūt arī Cēsu iedzīvotāji un pilsētas viesi. "Manuprāt, šogad ir milzīgs daudzums pasākumu jebkurai gaumei," saka Laine. "Jā, ir daudz. Visādas mākslas, dziedāšanas, izrādes, viss kaut kas," bilst Ernests. "Tikko atvēra centru, atjaunoja kultūras namu un  visādi pasākumi notiek. Gan teātri, gan dziedāšanas, nupat Imantdienas bija Cēsīs. Ļoti daudz kas notiek," norāda Vija un Alda.

Šobrīd Cēsīs norisinās mākslas festivāls "Cēsis", kura laikā skatāmas dažādas izstādes, tai skaitā Maijas Tabakas gleznas no privātām kolekcijām, amerikāņu mākslinieka, režisora, rakstnieka Jonas Mekas darbi un daudz kas cits.

Cēsīs ir investēts tik daudz naudas kultūras infrastruktūrā, ka pilnīgi noteikti būs ļoti grūti atrast tādu mazu pilsētu Eiropā proporcionāli pilsētas budžetam. Protams, tā ir nauda no Eiropas Savienības fondiem. Cēsis ir čaklas uz Eiropas Savienības fondu piesaisti," stāsta Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

Juris Žagars kā iemeslu kultūras pasākumu daudzveidībai Cēsīs min gan izglītotus pašvaldības deputātus, gan prasīgus skatītājus.

"Cēsu pilsētas svētki šogad būs ar interesantu akcentu. To noslēgumā būs simfoniskās mūzikas koncerts. Es domāju, ka reti kura pilsēta var teikt, ka pilsētas diena nebeidzas ar kantrī mūzikas koncertu, bet gan ar simfoniskās mūzikas koncertu," norāda Juris Žagars.

Kā vēstīts, no 11.jūlija līdz 9.augustam Cēsīs jau astoto gadu norisinās mākslas festivāls "Cēsis 2014".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti