VIDEO: Partiju pārstāvju debates par kultūrpolitiku Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

17.septembrī plkst. 17.00 Latvijas Mākslas akadēmijā notiek kultūrpolitikai veltītas debates, ko rīko Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija. Diskusiju vada Latvijas Televīzijas žurnāliste Henrieta Verhoustinska.

Debatēs tiks aplūkoti tādi jautājumi kā – ko valsts gribētu domāt par kultūru un tās radītājiem nākamos četrus gadus? Kas ir vajadzīgs kultūras patērētājam un kādu kultūrpolitiku varam sagaidīt? 

Publiskajā diskusijā piedalās to partiju pārstāvji, kuras atbilstīgi SKDS augusta reitingiem ir ieguvušas vismaz 2% vēlētāju atbalstu: Dace Melbārde (Nacionālā Apvienība), Ints Dālderis (“Jaunā Vienotība”), Inga Goldberga (“Saskaņa”), Andris Kivičs ("KPV LV"), Arno Marnics (Latvijas Reģionu Apvienība), Dace Bluķe ("Attīstībai/Par!") un Evita Zālīte-Grosa (Jaunā konservatīvā partija). 

Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociāciju 2007.gadā nodibināja vadošās laikmetīgās kultūras nevalstiskās organizācijas (NVO) Latvijā – Laikmetīgās mākslas centrs, Latvijas Jaunā teātra institūts, Jauno mediju kultūras centrs RIXC, starpnozaru mākslas grupa SERDE, kultūras projekts NOASS, kultūras un informācijas centrs K@2. Šobrīd Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācijā (LKNVOA) darbojas jau 19 organizācijas un individuāli biedri, un tā joprojām ir atvērta jaunu dalībnieku uzņemšanai. Asociācijas mērķis ir attīstīt un aktivizēt nevalstisko organizāciju darbību kultūras jomā un uzlabot vidi kultūras NVO darbībai; pārstāvēt kultūras NVO intereses valsts un pašvaldību kultūrpolitikā; attīstīt un atbalstīt inovatīvās kultūras procesus Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī starptautiski; piedāvāt konsultācijas un ekspertīzi, kā arī nozares pētniecību un analīzi.

Līdz šim LKNVOA darbība galvenokārt bija vērsta uz informācijas un pieredzes apmaiņu starp dalīborganizācijām un NVO darbības problēmu identificēšanu gan tieši kultūras sektorā, gan vispār.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti