VIDEO: Nacionālās enciklopēdijas drukātā sējuma atvēršana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 18. oktobrī, plkst. 16.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiek Nacionālās enciklopēdijas drukātā sējuma “Latvija” atvēršanas pasākums. Pasākumu vada Mārtiņš Ķibilds.

Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums “Latvija” ir unikāls un nozīmīgs populārzinātnisks izdevums, kurā atrodami šķirkļi par Latvijas vēsturi, dabu, izglītību, kultūru, zinātni, komunikāciju, tautsaimniecību un citiem jautājumiem.

Visu šķirkļu autori ir Latvijas vadošie speciālisti konkrētajās nozarēs, un enciklopēdijā apkopotā informācija ir pārbaudīta un drošticama. Sējuma atvēršanas pasākums noritēs LNB ātrijā, un tā centrālās personas būs tā autori – redaktori, kuri ieguldījuši savu darbu un laiku Latvijas valsts simtgades gadā tik nozīmīga sējuma sagatavošanā.

Sējums “Latvija” ir daļa no Nacionālās enciklopēdijas projekta, kas tika aizsākts jau 2014. gadā. Visaptveroša enciklopēdija būs pieejama elektroniskā vietnē, kas darbu sāks 18. decembrī.  Drukātajā sējumā ir 864 lapas, un tajā apkopoti vairāk nekā 250 šķirkļi. Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors ir Dr.hist. Valters Ščerbinskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti