VIDEO: konference «Digitālā transformācija kultūrā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

6. jūlijā no pulksten 10.00 līdz 14.30 notiks starptautiska tiešsaistes konference “Digitālā transformācija kultūrā” (“Digital Transformation in Culture”), piedaloties virknei kultūras nozares profesionāļu no pasaulē atzītām organizācijām un projektiem. Atklāšanā dalībniekus uzrunās Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) un Šveices ārlietu ministrs Ignacio Kasiss. Konferenci bez maksas ikviens interesents varēs vērot “Facebook” platformā, kā arī portālā LSM.

“Konferencē runāsim par to, kā domāt par digitālo transformāciju kultūrā; kā ar to strādāt; kādas iespējas tā paver jaunu mākslas formu radīšanai, kultūras organizāciju darbības uzlabošanai un auditorijas paplašināšanai,” saka konferences organizatoru pārstāve, mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore Zane Čulkstēna.

“Tehnoloģiju attīstības straujais temps ir pavēris jaunas iespējas, lai ne tikai sasniegtu auditoriju un radītu jaunas iesaistes un izpausmes iespējas, bet arī uzlabotu veidu, kā strādājam un veicam uzņēmējdarbību. Ejot uz priekšu, ir būtiski turpināt izmantot tehnoloģijas aktivitāšu un attīstīt attieksmi, iemaņas un prasmes, kas nepieciešamas maksimālā labuma iegūšanai,” atzīst “Arts Council of England” Uzņēmējdarbības un inovāciju programmas vadītājs Bens Leins, kurš konferencē dalīsies savā stāstā par to, kāpēc organizācijām un uzņēmumiem ir svarīgi izvērtēt un attīstīt savu digitālo briedumu un kā šeit var noderēt “Arts Council of England” izstrādātais digitālais kompass (“Digital Culture Compass”).

Runātāju vidū būs arī “TATE” digitālās attīstības direktore Hilarija Naita, Londonas Simfoniskā orķestra vadītājs Deivids Bērks, Zviedrijas Digitālo inovāciju centra direktors Johans Magnusons, Lucernas festivāla mārketinga vadītāja Betina Hagi un Cīrihes Tonhalles orķestra mārketinga vadītāja Mikaela Brauna. Tāpat uzstāsies virtuālās realitātes projekta “In VR we trust” autori un kuratori Daniels Hengsts un Klemenss Šolls, Jauno mediju kultūras centra RIXC mākslinieciskais direktors Raitis Šmits, kā arī EPFL – Kultūras mantojuma un inovāciju centra vadītājs un attīstības direktors Alēns Dufo, kurš vadījis Montrē Džeza festivāla digitalizācijas projektu.

Diskusijās starptautiskajiem dalībniekiem, kuri uzstāsies tiešsaistē, “Hanzas peronā” izveidotajā konferences studijā pievienosies arī pārstāvji no Latvijas kultūras un mākslas nozares. Viņu vidū būs Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš, Latvijas Jaunā teātra institūta kuratore Gundega Laiviņa, kultūrvietas “Hanzas perons” direktore Ieva Irbina, Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes loceklis Sandis Voldiņš un koncertzāles “Lielais dzintars” vadītājs Timurs Tomsons.

Konference noritēs angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Konferences programma pieejama festivāla "Rīga Jūrmala" mājaslapā.

Konferenci “Digitālā transformācija kultūrā” organizē klasiskās mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala” ar Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā un Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti