Valsts Prezidenta vēlēšanas

Ko prezidenta amata kandidāti domā par Stambulas konvenciju?

Valsts Prezidenta vēlēšanas

Valsts prezidenta vēlēšanas. Kandidātu debates

Kāds ir prezidenta amata kandidātu pārdzīvojums Latvijas kultūrā?

VIDEO: Kāds bija prezidenta amata kandidātu spilgtākais piedzīvojums Latvijas kultūrā?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio 2 iepriekš noskaidrojis, kādas ir Valsts prezidenta amata kandidātu  – Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita, tiesībsarga Jura Jansona un politiķa Didža Šmita mīļākās latviešu dziesmas, bet LTV debatēs kandidāti atklāja, kāds bija viņu pēdējā laika spilgtākais piedzīvojums Latvijas kultūrā.

Didzis Šmits nosauca LTV seriālu “Sarkanais mežs”, kas, pēc viņa teiktā, ir izcils. “Manuprāt, viena svarīga tēma, kas nav plaši diskutēta, un arī kā izglītības projekts jaunatnei, es domāju, tas ir svarīgs,” sacīja Šmits.

Levits nosauca Dziesmu un deju svētkus, kas ir “latviskuma uzpildīšanas veids”, ar ko pietiks nākamajiem 5 gadiem. Viņš pastāstīja, ka abi viņa bērni aktīvi piedalījās Dziesmu un deju svētkos, “visu laiku bijām pasākumos, un, ja runā par lielu pārdzīvojumu, tie ir Dziesmu svētki, un ir pietiekoši uzkrāta enerģija līdz nākamajiem Dziesmu svētkiem”.

Jansons uzsvēra, ka Latvija ir kultūras lielvalsts, un, pēc paša teiktā, “uzsmaidot” pauda cerību, ka pēdējo lielāko pārdzīvojumu viņš vēl nav piedzīvojis. Bet pēc tam viņš atzina, ka viens personiskais pārdzīvojums bija viņa tēva darbu personālizstāde, kas bija svarīgs un aizkustinošs notikums ģimenei un viņa draugiem, un tas bija arī ieguldījums Latvijas kultūrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti