Diskusija. 100g kultūras

100 g kultūras diskusija. Vai personīgā brīvība un privātums joprojām ir vērtības?

Diskusija. 100g kultūras

100 g kultūras diskusija. Vai un kur šobrīd jāceļ Rīgā koncertzāle?

100 g kultūras diskusija. Kā kultūrai izdzīvot vasaru?

VIDEO: Kā kultūrai pārdzīvot vasaru? Diskutē Puntulis, Perevoščikovs, Majors un citi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas uzsāktā projekta “100 g kultūras diskusija” trešajā sarunā kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), Slimību profilakses un kontroles centra speciālists Jurijs Perevoščikovs, festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors, mūziķe Agnese Rakovska un finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis ("Jaunā Vienotība") diskutēs par kultūras procesiem pēc ierobežojumu samazināšanas.

Diskusiju vadīs žurnāliste Gunta Gaidamaviča.

Kā, mīkstinoties ierobežojumiem, atsākt kultūras pasākumu norisi? Kā plānot pasākumus, ja nav skaidrības par turpmākiem valdības soļiem, atceļot vai ierobežojot pieļaujamo apmeklētāju skaitu?

Vai ir ekonomiski pamatoti atsākt pasākumus ar niecīgu apmeklētāju skaitu? Vai kultūra kļūs elitāra, proti, pieejama tikai šauram cilvēku lokam?

Šie jautājumi ir svarīgi ne vien ikvienam kultūras pasākumu apmeklētājam, bet arī pasākumu rīkotājiem un pašiem māksliniekiem.

“100 g kultūras diskusija. Kā kultūrai pārdzīvot vasaru Covid-19 krīzes apstākļos?” – 26. maijā pulksten 19.00 portālā LSM.lv un sabiedrisko mediju kultūras saturam veltītajā "Facebook" lapā “100 g kultūras”.

"Facebook" tiešraides komentāru sadaļā aicinām uzdot jautājumus sarunas dalībniekiem.

Par projektu

“100 g kultūras diskusija” ir vērojama reizi mēnesī. To būs iespējams skatīties tiešraidē vai ierakstā portālā LSM.lv, "Facebook" lapā “100 g kultūras” un Latvijas Televīzijas "Youtube" kanālā. Informācija par sarunu tēmām un norises laikiem būs pieejama “100 g kultūras” sociālo mediju kontos. Diskusijas veido LTV raidījuma “Kultūršoks” komanda – žurnālistes Gunta Gaidamaviča, Henrieta Verhoustinska un Zane Brikmane.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. No 12. maija drīkst notikt nelieli kultūras pasākumi, pakāpeniski atsāk darboties muzeji un bibliotēkas.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem.

Kultūras ministrija valdībā prasīs izmaksāt zaudējumu kompensāciju par Covid-19 krīzes dēļ nenotikušajiem vai atceltajiem kultūras pasākumiem. Covid-19 radītajā krīzē kultūras nozares atbalstam, tostarp zaudējumu kompensācijām, vajadzīgi 32 miljoni eiro - aprēķināts KM. Koalīcijas partijas nozares stabilizēšanas plānu konceptuāli atbalstījušas, aicinot precizēt tā izmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti