Vēstures muzejs izveidojis ceļošo izstādi «Baltijas Brīvības ceļš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21.augusta līdz 12.septembrim Latvijas Nacionālā vēstures muzeja ekspozīcijas un izstāžu telpās Rīgā, Brīvības ielā 32, būs aplūkojama jaunizveidotā ceļojošā izstāde, kas veltīta "Baltijas ceļa" 25.gadadienai, vēsturiskā retrospekcijā atspoguļojot Molotova - Ribentropa pakta un tā slepeno papildprotokolu sekas Baltijas valstīs.

Izstādes "Baltijas Brīvības ceļš" vadmotīvs ir Baltijas tautu vēsturiskais gājums un izlēmība izšķirīgos brīžos, tām drosmīgi iestājoties par savām tiesībām, sīkstuma un spēka apliecinājums.

Tajā sniegtā informācija un ilustratīvais materiāls ataino gan visām trim tautām kopīgo - neatkarīgu valstu proklamēšanu 1918.gadā, savstarpējās sadarbības centienus 20.gadsimta 20. - 30.gados, padomju okupācijas laiku, gan arī sniedz detalizētāku ieskatu Latvijas vēstures būtiskajos notikumos laikā no 1918. līdz 1990.gadam, kad tika atjaunota Latvijas neatkarība.

Izstādes veidošanā izmantotas fotogrāfijas, dokumenti, plakāti un citi Latvijas Nacionālā vēstures muzeja krājuma materiāli.

Pēc eksponēšanas Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā izstāde ceļos uz Latvijas reģioniem - Liepāju, Valmieru, Rēzekni un Aizkraukli, kur notiks arī semināri vēstures skolotājiem. Tajos piedalīsies Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Latvijas Nacionālā arhīva speciālisti.

Ceļojošā izstāde "Baltijas Brīvības ceļš" papildina jau agrāk izveidoto Latvijas Nacionālā vēstures muzeja mobilo izstāžu klāstu - tā ir devītā izstāde par latviešu tautas un Latvijas valsts vēstures tēmām, ko muzejs par simbolisku samaksu piedāvā eksponēšanai skolām, bibliotēkām, sabiedriskām iestādēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti