Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā top laivu nojume

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā top laivu nojume. Tā būs arhitektoniski augstvērtīga un unikāla ekspozīcijas sastāvdaļa, kurā paredzēts izvietot muzeja plašo zvejas rīku klāstu – 21 zvejas laivu un ar zvejniecību saistītus priekšmetus. Visas nepieciešamās koka konstrukcijas tiek gatavotas kokapstrādes darbnīcā Kuldīgā. Februāra otrajā pusē plānots sākt to montāžu Piejūras brīvdabas muzejā. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda (EJZF) atbalstu.

Ventspils muzeja pārstāve Ilva Zavicka par laivu novietnes izbūvi
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

Ventspils muzeja projektu vadītāja Ilva Zavicka pastāstīja: “Muzejā ir apkopotas dažādas zvejas laivas, un līdz šim brīdim viņas bija izvietotas muzejā vairākās vietās. Nojumes, zem kurām šīs laivas stāvēja, bija būvētas pagājušā gadsimta nogalē un bija jau bojātas. Tāpēc ir ļoti labi, ka mums ir izdevies piesaistīt projektu līdzekļus, un tagad visas šīs laivas tiks izvietotas jaunajā laivu nojumē. Tādējādi tiks nodrošināta arī šo krājuma priekšmetu pasargāšana no dažādiem nevēlamiem ārējās vides apstākļiem, tie būs apvienoti visi vienuviet un apskatāmi kopīgi.”

Muzeja pārstāvji informēja, ka laivu nojumes būvdarbus veic SIA “Būvfirma INBUV”. Pagājušajā gadā tika veikti nepieciešamie zemes sagatavošanas darbi un izbūvēti laivu nojumes pamati. Visas nepieciešamās koka konstrukcijas tiek sagatavotas firmas kokapstrādes darbnīcā Kuldīgā.

Janvāra otrajā pusē, piedaloties laivu nojumes projekta autorei, arhitektei Ijai Rudzītei un Ventspils pilsētas galvenajai arhitektei Daigai Dzedonei, tika saskaņoti nojumes koka detaļu un jumta toņi. Koka konstrukcijas tiek eļļotas un atbilstoši apstrādātas, februāra otrajā pusē plānots sākt to montāžu Piejūras brīvdabas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti