Ventspils Mūzikas vidusskolai piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra statuss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

19. janvārī valdība apstiprinājusi profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu Ventspils Mūzikas vidusskolai, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Inga Bika. Kompetences centra statuss Ventspils Mūzikas vidusskolai tiks piešķirts ar 2016. gada 1. martu, vidusskolas nosaukums būs „Profesionālās izglītības kompetences centrs „Ventspils Mūzikas vidusskola””.

Ventspils Mūzikas vidusskola atbilst visiem profesionālās izglītības kompetences centra kvalifikācijai nepieciešamajiem kritērijiem. Vidusskolā mācās 476 izglītojamie, no kuriem profesionālās vidējās izglītības programmās – 91 izglītojamais un profesionālās ievirzes izglītības programmās – 385 izglītojamie.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrijas (KM) padotībā esošo profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu attīstības koncepcija paredz līdz 2020. gadam Latvijā izveidot sešus profesionālās izglītības kompetences centrus kultūrizglītības jomā.

Rīgā plānoti divi profesionālās izglītības kompetences centri – no tiem viens tika izveidots 2015. gadā uz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas esošās bāzes, bet otrs paredz izveidot Nacionālo Mākslu vidusskolu, kurā kā atsevišķas administratīvas vienības pastāvētu Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola un Rīgas Doma kora skola.

Īpašu nozīmi kompetences centru izveidei KM saskata reģionu attīstības kontekstā, jo četri no jaunveidojamajiem kompetences centriem būs izvietoti Latvijas reģionos – bez Ventspils Mūzikas vidusskolas Kurzemē atradīsies arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, Vidzemē – Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola, bet Latgalē tiek plānota kompetences centra izveide uz pašreizējās Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas bāzes.

Koncepcijas īstenošanai plānotie finanšu avoti ir valsts un Eiropas struktūrfondu finansējums, bet finansēšanai var tikt piesaistīti arī citu avotu līdzekļi, skolām iesaistoties dažādos projektos. Nozīmīgs ieguvums ir plānotā ES struktūrfondu finansējuma piesaiste kompetences centru infrastruktūras sakārtošanai un materiāltehniskās bāzes pilnveidei, kvalitatīva mācību procesa un metodikas nodrošināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti