Kultūras ziņas

Izsludina domrakstu un zīmējumu konkursus

Kultūras ziņas

"Piederības vingrinājumi" – dokumentāla telefonizrāde

Rīgā atklāta kultūras gaidīšanas pietura

VEF Kultūras pils aicina sajust kultūras tuvību «Kultūras gaidīšanas pieturā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau gadu kultūras nozare Latvijā atrodas “gaidīšanas režīmā”, kas nenoliedzami ietekmējis un izmainījis daudzu ikdienu. Ar aicinājumu apstāties ikdienas skrējienā 17. martā uz VEF Kultūras pils kāpnēm atklāta simboliska kultūras baudīšanas vieta – vides objekts “Kultūras gaidīšanas pietura”, kas ikvienam garāmgājējam piedāvā ieklausīties mūzikā un sajust kultūras tuvību ārpus slēgtajām koncertzālēm. Scenogrāfes Kristīne Jurjānes veidotajā pieturā skan mūzika no VEF Kultūras pils rīkotajiem koncertiem ciklos “Come Prima” un “VEF Jazz club”.

VEF Kultūras pils projektu vadītāja Antra Dreģe pastāstīja, ka instalācija sākotnēji “Baltās nakts” ietvaros tika radīta izrādei, kurā ir stāsts par mieru un mīlestību, bet “šis ir kluba trešais iznāciens kā kultūras gaidīšanas pieturai”.

“Šis rāmis mums iemāca kāpt ārā no rāmja. Jo zinām, ka visām situācijām… viņas sevī jau potenciāli slēpj atrisinājumu. Vienkārši raugāmies uz lietām radoši, brīvi un mēģinām dzīvot pilnvērtīgu dzīvi arī rāmī,” norādīja VEF Kultūras pils mākslinieciskā vadītāja Sandra Zandberga.

Kā vieni no pirmajiem “Kultūras gaidīšanas pieturu” apmeklēja mūziķi Agnese Egliņa un Guntars Freibergs. Viņi šo piektdien VEF Kultūras pilī sniegs bezmaksas tiešsaistes koncertu “Gars un deja”. Mūziķi pastāstīja, ka koncertā būs jaušams pavasaris un izskanēs krāšņa programma – Arvo Pērts, Astors Pjacolla, Imants Zemzars.

“Kultūras gaidīšanas pietura” apmeklētājiem būs pieejama visu diennakti līdz pat 6. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti