VEF Kultūras pilī pirmatskaņos koncertprogrammu «Viva Latino»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šīs nedēļas nogalē, piektdien, VEF Kultūras pilī pirmatskaņojumu piedzīvos koncertprogramma „Viva Latino”.

To izveidojuši Latvijā jau ilgāku laiku dzīvojoši spāņi, čīlieši un kubieši sadarbībā ar Latvijas mūziķiem.

VEF Kultūras pilī pirmatskaņos koncertprogrammu „Viva Latino”
00:00 / 05:04
Lejuplādēt
Projekta kodolu veido grupa „Los Nens”, kuras līderis ir spānis Havjers Fernandess Kruss. Jauno programmu viņš raksturo kā karstasinīgi romantisku koncertu ar čili pipariņa piegaršu.

Spānis Havjers Fernandess Kruss pirms trim gadiem latviski ieskaņoja pasaulslaveno dziesmu „Besame Mucho” duetā ar Ievu Akurateri, kas izpelnījās gana daudz ievērības.

Bet kopumā grupa „Los Nens” darbojas daudz ilgāku laiku, pirms aptuveni 11 gadiem Havjers to izveidoja kopā ar Aleksandru Kuzminu, kura muzicēšanu dzirdēja Aleksandra dzimtajā pusē Latgalē.

„Es spēlēju tajā vakarā ģitāru, Havjers dzirdēja un man jautāja: „Klausies no kuras Spānijas vietas tu esi?”. Bet es teicu: „Nē, es esmu no šejienes”. Viņš man pārjautāja: „No šejienes? Cik ilgi tad tu jau te dzīvo?”. Es viņam atbildēju: „Es vienmēr te esmu dzīvojis, es neesmu no Spānijas"," atceras Aleksandrs Kuzmins. 

„Pēc stila man likās, ka viņš ir no Malagas. Tagad es teiktu, ka viņa ķermenis piedzima Latgalē, bet dvēsele kaut kur noteikti Dienvidspānijā," saka Havjers Fernandess Kruss.

Havjers Fernandess Kruss savukārt 14 gadus dzīvo Latvijā, vada spāņu kultūras centru „Seneca”, pasniedz spāņu valodu un muzicē grupā „Los Nens”, kas tulkojumā no katalāņu valodas nozīmē „Puiši”. Grupu izveidot pamudināja draugi, uzskatot, ka puišu muzicēšanu ir pelnījis dzirdēt arī plašāks klausītāju loks. Un tā nu viņi sāka uzstāties dažādos pasākumos, svētkos, vairākkārt arī festivālā „Bildes”, un nu sagatavojuši arī savu pirmo lielo koncertprogrammu:

„Arī šī doma nāk no draugiem, kas būtībā ir tas grupas motors. Draugi ne vienreiz vien apvaicājās – nu kad tad būs tas koncerts, nu un tagad mēs beidzot saņēmāmies”.

Programma „Viva Latino” piedāvās ļoti plašu spāņu un latino mūzikas un arī deju spektru. Līdzās grupai „Los Nens” tajā uzstāsies arī citi Latvijā dzīvojoši ārzemnieki – perkusionists Migels Ernandess Hiraldi no Čīles un dejotājas Mailevisa Ortega Fernandesa un Macue Kasteljano no Kubas, stāsta Aleksandrs Kuzmins un Havjers Fernandess Kruss:

„Mūs visus vieno spāņu valodas kultūra. Arī viņi visi dzīvo Latvijā, un mēs komunicējam savā starpā. Mēs to ugunīti tā uzturam. Un koncertā viņi mums vēl piešķils to pipariņu. Jo mūsu mērķis ir – būt tiltam starp latviešu kultūru un spāņu pasauli. Mūsu repertuārs sastāv no salsas, bolero, rumbas, flamenko, spāņu tautas mūzikas. Viss, kas saistīts ar spāņu un latino pasauli, mūs interesē.

Koncertu noteikti varēs baudīt arī ar acīm, jo mūsu kubiešu meitenes ir vislabākās dejotājas pasaulē. Es tikai baidos, ka publika nevarēs nosēdēt, tā tiks pārāk inficēta ar dejošanas vēlmi”.

Koncertprogramma „Viva Latino” būtu īsti piemērota Valentīndienai, bet tās pirmatskaņojums būs tieši dienu vēlāk, kas varbūt kādam varētu izrādīties laba iespēja, stāsta puiši:

„Tāds karstasinīgs koncerts, bet tai pašā laikā arī romantisks. Viss par mīlestību. Es domāju, ja kāds būs aizmirsis pasniegt savai mīļotajai Valentīna dienā puķi vai šokolādi, tad viņš to mūsu koncertā varēs izlabot. Ja viņa dienu vēlāk tiks aizvesta uz šo koncertu, viņa ar garantiju piedos.”

Koncertprogrammas „Viva Latino” pirmatskaņojums notiks piektdien, 15. februārī, Rīgā, VEF kultūras pilī; 3. martā tā skanēs Jelgavā, bet 30. martā Alūksnē, pēc tam ceļos uz Lietuvu un Igauniju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti