Varēs atgūt naudu par biļetēm, ja pasākumus nevar apmeklēt Covid-19 ierobežojumu dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Biļešu īpašniekiem būs tiesības atgūt naudu par iegādātajām biļetēm uz kultūras pasākumiem, ja pasākuma organizators ir mainījis iepriekš pārdošanā izliktā pasākuma norises noteikumus un noteicis tādas epidemioloģiskās drošības prasības, kas liedz pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta, vai ja personai 48 stundas pirms pasākuma vai pasākuma norises dienā ir pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, noteikts 23. septembrī pieņemtajos Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma grozījumos. 

Paredzēts, ka pakalpojuma sniedzējs naudu par iegādāto biļeti uz pasākumiem, kas bija izlikti pārdošanai līdz šī gada 15. jūnijam, atmaksās līdz šī gada 31. oktobrim. Savukārt nauda par biļetēm uz pasākumiem, kas izlikti pārdošanai pēc šī gada 15. jūnija, ja personai 48 stundas pirms pasākuma vai pasākuma norises dienā ir pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, pasākuma organizatoriem būs jāizmaksā 30 dienu laikā pēc pasākuma norises, paredz grozījumi. 

Pasākumu apmeklētāji varēs atgūt naudu par biļetēm, ja viņi nevarēs apmeklēt iepriekš pārdošanā izlikto pasākumu, ko organizatori pārcēluši uz citu laiku.

Pakalpojuma sniedzējam biļešu nauda pēc personas pieprasījuma būs jāatmaksā termiņā, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem pēc attiecīgo ierobežojumu atcelšanas dienas.

Šī gada maija beigās Ministru kabinets noteica, ka no 15. jūnija pasākumus ir tiesīgas apmeklēt tikai vakcinētas un testētas personas. Likuma grozījumi rosināti, lai nodrošinātu iedzīvotāju tiesības atgūt naudu par iegādātajām biļetēm uz pasākumiem, kurus tie nevar apmeklēt noteikto ierobežojumu dēļ, jo nav paspējuši vai nav varējuši saņemt vakcīnu vai arī citu iemeslu dēļ nav vakcinējušies, kā arī nav izslimojuši Covid-19 infekcijas slimību, teikts likumprojekta anotācijā.

KONTEKSTS: 

9. augustā Kultūras ministrija (KM) informēja, ka skatītājiem ir tiesības atgūt līdz 15. jūnijam iegādāto kultūras norišu biļešu naudu, ja epidemioloģiskās drošības prasības liedz tiem pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta, kā arī ikvienai personai, kura kultūras pasākumu nevar apmeklēt pozitīva Covid-19 testa rezultāta dēļ. Daļa biļešu tirgotāju naudu nebija gatavi atdot, norādot, ka ministrijas ziņojums nav pilnvērtīgs – likums vēl nav spēkā, nav izstrādāta procedūra naudas atmaksāšanai. KM apstiprināja, ka likums vēl nav pieņemts un cilvēkiem jāseko Saeimas lēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti