Var pieteikt pirmajai Izcilības balvai kultūrā par starptautiska mēroga sasniegumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) līdz 5.novembrim aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā par starptautiska mēroga sasniegumiem.

Izcilības balva kultūrā tiek iedibināta pēc kultūras ministres Daces Melbārdes aicinājuma, Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvas un ar Nacionālās kultūras padomes atbalstu, lai ik gadus izvērtētu izcilus starptautiska mēroga sasniegumus kultūrā.

Katru gadu plānots piešķirt ne vairāk kā trīs Izcilības balvas kultūrā (katru ne vairāk kā 7000 eiro apmērā), izvērtējot sasnieguma un veikuma nozīmību un rezonansi starptautiskā un nacionālā kontekstā, pienesumu kultūras telpai un ietekmi uz kultūras procesu attīstību Latvijā.

"Latvijas sabiedrībai jālepojas ar katru unikālu notikumu Latvijas kultūras dzīvē un arī ar katru starptautisku panākumu, kas raisa plašu rezonansi, apliecinot, ka mēs esam kultūras lielvalsts ne tikai Eiropas, bet visas pasaules mērogā. Lai arī mākslas vērtēšanas process bieži ir visai komplicēts un mēdz būt subjektīvs, mūsu mūziķi, mākslinieki, literāti, teātra un kino profesionāļi regulāri gūst atzinību starptautiskajā kultūrtelpā un tiek pamanīti milzīgā konkurencē. Man prieks, ka labākos no labākajiem varēsim godināt ar īpašu balvu," uzsver kultūras ministre Dace Melbārde.

KM aicina juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu, kā arī KM nozaru konsultatīvās padomes līdz 5.novembrim pieteikt balvas pretendentus.

Izcilības balvas kultūrā nolikums pieejams KM mājaslapā.

Balvas pretendentus atbilstoši Izcilības balvas kultūrā nolikumam izvērtēs Nacionālā kultūras padome, kas sniegs priekšlikumus kultūras ministram par Izcilības balvas kultūrā ieguvējiem. Izcilības balvu kultūrā plānots pasniegt 22.decembrī.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti