Valsts nekustamie īpašumi atkārtotā nomas tiesību izsolē izlikuši Vāgnera namu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saskaņā ar valdības sniegto uzdevumu valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamie īpašumi” turpinās izsolīt vēsturisko Vāgnera namu nomai. Atkārtoto izsoli plānots uzsākt 23.augustā ar pieteikšanās termiņu pretendentiem līdz 4. septembrim. 

“Bijām izsludinājuši izsoli augusta vidū, kurā esam meklējuši pretendentus, lai iznomātu Vāgnera ielas 4 ēku, un šajā laikā esam publicējuši arī līguma nosacījumus, kas paredz to, ka iznomājam uz 30 gadiem. Nomnieka pienākums ir veikt ieguldījumus 41 mēneša laikā, un nomnieka pienākums ir saglabāt kultūrvēsturisko vērtību. Tā kā šis nams ir ļoti īpašs, tad uzdevums ir atrast tādu ēkas nomnieku, kas nāk ne tikai ar ekonomisko aprēķinu, bet arī ar pievienoto sabiedrisko vērtību un saglabātu šo ēku un dotu tai jaunu dzīvi tieši kultūrvēsturiskā nozīmē,” norāda "Valsts nekustamo īpašumu" Iznomāšanas un pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane.

Atkārtota izsole uz Vāgnera zāles nomu
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Feldmane precizē, ka minētie nomnieka pienākumi veikt ieguldījumus ir lēšami aptuveni 20 miljonu eiro apmērā.

KONTEKSTS:

Vāgnera zāle ir senākais Rīgas pilsētas teātris, kurā divus gadus (1837–1839) par diriģentu strādājis arī tolaik jaunais komponists Rihards Vāgners. Šī koncertzāle, kuru šodien dēvē par Vāgnera zāli, komponistam kalpoja par iedvesmas avotu vēlākajai Baireitas festivāla nama būvei.

Kopš 2006. gada Vāgnera zāle atrodas Finanšu ministrijas valdījumā un to apsaimnieko “Valsts nekustamie īpašumi”. Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau 12 gadus ir slēgts.

2018.gada jūlijā valdība pieņēma lēmumu namu iznomāt, taču šādu lēmumu par iracionālu uzskata Rīgas Vāgnera biedrība.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti