Kultūras ziņas

Kultūras nozares darbs "zaļajā" režīmā

Kultūras ziņas

Liepājā skan Latvijas valsts svētkiem veltīts koncerts

Pirmie latviešu zemnieku rakstītie dzīvesstāsti Valmiermuižas parkā

Valmiermuižas parkā top brāļu draudžu iedvesmota klausāmpastaiga «Gaismas lauks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas neatkarības pasludināšanas dienai par godu Valmiermuižas parkā no 15. līdz 21. novembrim no pulksten 17.00 līdz 22.00 būs iespēja doties klausāmpastaigā "Gaismas lauks", kas radīta, iedvesmojoties no brāļu draudzes sludinātajām vērtībām un pirmajiem latviešu zemnieku rakstītajiem pašportretiem, informēja Valmiermuižas kultūras biedrības pārstāvji.

Idejas līdzautors, režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs skaidroja: "Atsaucoties uz Dr. hist. Gundara Ceipes citātu: "No zemes cilvēka viņš kļūst par Debesu jeb Dieva cilvēku" žurnālā "Rīgas Laiks", es vēlos izveidot savdabīgu gaismas ražas lauku. Lai raisītu apmeklētājā estētisku piedzīvojumu, kas pasvītrotu instalācijas vēstījumu, gaismas lauka skalu stiebri veidoti balti. Paralēli fiziskajai instalācijai darbosies gaismu partitūra un audio vēstījums."

Pastaigas laikā, aktieru Ivo Martinsona un Māras Mennikas ierunātus, viesi dzirdēs Skangaļu Jēkaba, Miķeļa Pētersona, Ķīša Pētera un Magdalēnas Elizabetes fon Hallartes dzīvesstāstus, kas aizgūti no Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Unitātes arhīva Hernhūtē krājuma.

Idejas līdzautori – režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs, LNB vadošā pētniece Beata Paškevica un Valmiermuižas kultūras biedrība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti