Valmieras teātrī uzsāks rekonstrukciju; taps jauna zāle un mainīsies ārējais veidols

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valmieras Drāmas teātrī šoruden tiks uzsākti būvdarbi, kas tiks īstenoti paralēli teātra darbībai. Paredzēts uzlabot ēkas energoefektivitāti, ārējo veidolu, kā arī papildus izbūvēt vēl vienu zāli, informēja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Valmieras Drāmas teātra atjaunošanas projektu plānots īstenot līdz 2022. gada nogalei. Projekta rezultātā tiks atjaunots teātra ārējais veidols, radīti patīkami apstākļi teātra darbiniekiem un apmeklētājiem un sasniegts 50% apkures enerģijas patēriņa un izmaksu ietaupījums. Vienlaikus tiks papildus izbūvēta vēl viena zāle teātra izrāžu baudīšanai un nodrošināts ērts apmeklējams arī personām ar īpašām vajadzībām. Īstenoto būvdarbu gaitā papildus tiks stiprināti ēkas pamati, lai nodrošinātu teātra esošo funkcionalitāti un uzlabotu ēkas ilgmūžību.

Projekta ietvaros tiks iegādāti skatuves prožektori teātra Lielajai zālei, kā arī plānots iegadāties skatuves krēslus un aprīkojumu jaunizbūvētajai zālei – skaņas, gaismas iekārtas un skatītāju podestus. Būvprojektu teātra atjaunošanas un energoefektivitātes darbu veikšanai izstrādājis SIA “SESTAIS STILS”.

VNĪ izsludinātājā būvniecības konkursā Valmieras Drāmas teātra ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai pieteikušies deviņi pretendenti. VNĪ uzsācis vērtēšanas procesu. Būvdarbi tiks uzsākti šoruden un tiks īstenoti paralēli teātra darbībai.

Valmieras teātra pārbūves vizualizācija
Valmieras teātra pārbūves vizualizācija

Piedāvājumus iesnieguši būvuzņēmēji: SIA "AIMASA", SIA "Ostas celtnieks", personu apvienība "S-BPB", pilnsabiedrība "SBSC", “Renesanse-Rubate”, SIA "Selva Būve", AS "UPB", SIA "VELVE" un SIA "WOLTEC". Kā norādīja VNĪ, piedāvātās līgumu cenas ir sākot no 6,56 miljoniem eiro līdz 8,63 miljoniem eiro (bez PVN). Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti