Valmierā durvis vērusi koprades darbnīca «Dare»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No piektdienas, 28. februāra, Valmierā durvis vērusi koprades darbnīca “Dare”, kurā interesentiem iespējams bez papildu maksas izmantot modernas iekārtas, instrumentus, telpas un tehnisko atbalstu, lai varētu strādāt pie jauniem produktiem, to prototipiem un dažādiem radošiem projektiem, medijus informē Valmieras Attīstības aģentūras vadītāja Māra Rudīte.

“Dare” telpās pieejams arī ražošanas līnijas simulācijas rīks esošo ražošanas procesu analīzei. Šobrīd  darbnīcā pieejamas divas telpas, kur katrai dots īpašs koprades nosaukums – “Siltumnīca” un “Garāža”.

“Garāžā” notiek radoši grafikas un dizaina eksperimenti. Šeit atrodama grafikas prese, sietspiede, gaismas galds iedvesmojošā vidē topošajiem un esošajiem dizaineriem.

Savukārt “Siltumnīcā” pieejami 3D printeri, 3D skeneris, 3D pildspalvas, šujmašīnas, overloks, lodēšanas stacijas un aprīkojums, kā arī foto laboratorija, lai kvalitatīvi iemūžinātu savu jaunāko realizēto ideju. Tāpat pieejams aprīkojums kokapstrādei un metālam. Tuvākajā laikā “Dares” telpas tikšot aprīkotas ar CNC frēzi, kā arī lāzergriezēju.

Ražošanas nozares pārstāvjiem “Dare” piedāvā izmantot SIA “IntelliTech” izstrādāto ražošanas līnijas simulatoru, kas palīdz izvērtēt esošo un plānoto ražošanas līniju iespējas un nepieciešamos uzlabojumus.

“Dare” organizēs dažādas radošās darbnīcas. Pirmā no tām – par sietspiedes izmantošanu - notiks 31. martā.  Plašāka informācija par plānotajām radošajām darbnīcām, pieteikšanos un norises datumiem būs pieejama Valmieras Attīstības aģentūras mājaslapā.

Ikdienā koprades darbnīcā uz vietas būs pieejami speciālisti – “Dares” vadītāji – kuri sniegs konsultācijas par iekārtu izmantošanu, kā arī efektīvāku darbu koprades telpās.

Dodoties uz darbnīcu, apmeklētājus aicina ņemt līdzi personas apliecinošu dokumentu, jo darbnīca atrodas skolas telpās. Tāpat interesentus aicina savu apmeklējumu pieteikt,  izmantojot mājaslapā norādīto kontaktinformāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti