Valdība piešķir 30 tūkstošus eiro Starptautiskā Romu kultūras festivāla norisei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ministru kabineta sēdē 21. decembrī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirts finansējums 30 000 eiro apmērā Starptautiskā Romu kultūras festivāla "Roma World 2021" norisei šī gada decembrī, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule. Festivālu rīkos biedrība "Romu Kultūras centrs", un tas būs pieejams tiešsaistē skatītājiem visā pasaulē.

Kā skaidroja ministrijā, festivāla mērķis ir informēt plašu sabiedrību par romu kultūras mantojumu, tā radošuma izpausmēm, kā arī rosināt sabiedrības aizspriedumainās attieksmes maiņu pret romiem kopumā un ar mākslas un kultūras starpniecību mazināt izveidojušos stereotipus.

Līdzfinansējums festivāla norisei nepieciešams, jo Covid-19 infekcijas izplatības dēļ noteiktie ierobežojumi skāruši ne tikai uzņēmējdarbības jomu, bet radījuši sarežģītākus darbības nosacījumus arī biedrībām un nodibinājumiem. Biedrībai "Romu Kultūras centrs" līdz ar to tika ierobežotas iespējas organizēt pasākumus, piesaistīt Romu Vēstures un mākslas muzeja apmeklētājus, lai nodrošinātu ieņēmumus un līdzekļus festivāla organizēšanai.

Finansējums biedrībai "Romu Kultūras centrs" tiks piešķirts, veicot grozījumus starp Kultūras ministriju un biedrību noslēgtajā līdzdarbības līgumā "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu sabiedrības izpratnes veicināšanai par romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu", nosakot papildus sasniedzamos rezultatīvos rādītājus 2021. gadā.

Festivāla īstenošana iekļaujas Latvijas Nacionālā attīstības plānā 2021.–2027. gadam noteiktajās prioritātēs un uzdevumos, kā arī Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības pamatnostādņu 2021.–2027.gadam rīcības virziena "Integrācija" īstenošanā, sekmējot iedzīvotāju izpratni par sabiedrības daudzveidību un mazinot negatīvos stereotipos balstītu attieksmi pret romu tautības pārstāvjiem. Vienlaikus festivāla mērķi un tā norises nodrošināšana atbilst arī Eiropas Savienības 2021. gada 12. martā apstiprinātajā Eiropas Padomes (EP) ieteikumā par romu līdztiesību, iekļaušanu un līdzdalību izvirzītajiem mērķiem.

Kultūras ministrijas ieskatā, izvērtējot politikas plānošanas dokumentos definētos mērķus, EP ieteikumus par romu līdztiesību, iekļaušanu un līdzdalību, kā arī festivāla mērķus un izstrādāto koncepciju, paredzams, ka tiks sniegts būtisks ieguldījums saliedētas sabiedrības attīstības sekmēšanā, un līdz ar to festivāls ir uzskatāms par valstiski īpaši nozīmīgu pasākumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti