Valdība apstiprina četru mūzikas un mākslas skolu apvienošanu divās skolās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

1. martā valdība apstiprinājusi Rīgas Doma kora skolas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas reorganizāciju, izveidojot Nacionālo mākslu vidusskolu, kā arī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas reorganizāciju, izveidojot Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Inga Bika.

Rīgas Doma kora skola un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola ir izlēmušas pēc apvienošanas saglabāt esošos skolu zīmolus, un katra skola turpinās pastāvēt kā apvienotās skolas administratīvā struktūrvienība. Jaunveidojamā Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola šo jautājumu vēl nav izlēmusi.

Skolu apvienošana tām palīdzēs iegūt profesionālās izglītības kompetences centra statusu, norāda LNKC.

Nacionālo mākslu vidusskolu un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu ar kompetences centra statusu plānots izveidot līdz 1. septembrim.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrijas (KM) padotībā esošo profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu attīstības koncepcija paredz līdz 2020. gadam Latvijā izveidot astoņus profesionālās izglītības kompetences centrus kultūrizglītības jomā.

Rīgā plānoti divi profesionālās izglītības kompetences centri – no tiem viens tika izveidots 2015. gadā uz Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas esošās bāzes, bet otrs paredz izveidot Nacionālo Mākslu vidusskolu.

Īpašu nozīmi kompetences centru izveidei KM saskata reģionu attīstības kontekstā, jo četri no jaunveidojamajiem kompetences centriem būs izvietoti Latvijas reģionos – bez Ventspils Mūzikas vidusskolas, kas kompetences centra statusu ieguva šodien, 2016. gada 1.martā, Kurzemē atradīsies arī Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, Vidzemē – Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola, bet Latgalē tiek plānota kompetences centra izveide uz pašreizējās Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas bāzes. Kā arī kompetences centrus veidos divas pašvaldību dibinātas mākslas vidusskolas reģionos – Valmieras Mākslas vidusskola un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti