Vairums Latvijas prezidentūras kultūras pasākumu notiks ārvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Laikmetīgums, profesionalitāte un unikalitāte būs galvenie principi kultūras un diplomātijas programmai Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienībā (ES). Plašs notikumu klāsts 2015.gada pirmajā pusē iepazīstinās ar Latvijas kultūru gan viesus Latvijā, gan Briselē un citās Eiropas Savienības institūciju mītnēs, kur notiks daudzi prezidentūras pasākumi. Vairums īpaši organizēto kultūras pasākumu notiks tieši ārpus Latvijas.

Piemēram, pieminot Otrā pasaules kara beigas, Berlīnē nākamgad iecerēts izrādīt topošo Artūra Maskata operu „Valentīna”, laikmetīgās mākslas izstādi no „Johansona līdz Johansonam” izstādīt Briseles Mākslu pilī, bet Raimonds Pauls ar džeza bigbendu nākamgad jūnijā koncertēs Briseles Flažē zālē. 

Citu ES valstu vidū Latvijas prezidentūras kultūras programma izcelsies ar Dziesmu un deju svētku tradīciju, ko nākamgad pasvītros Baltijas un Ziemeļvalstu Dziesmu svētku koncerts Mežaparkā un diasporas latviešu dziesmu un deju diena Briselē.

"Manuprāt, prezidentūra, kas ilgs pusgadu, ir ja tā drīkst teikt, ļoti līdzīgs formāts Olimpiskajām spēlēm, jo šajā īsajā laika periodā mēs plānojam parādīt visas mūsu spilgtākās izcilības, izcelt tās starptautiskā līmenī. Tā ir mūsu iespēja ļoti koncentrētā veidā salīdzinoši īsā laika posmā to izdarīt,” stāsta ES prezidentūras sekretariāta kultūras un publiskās diplomātijas programmas vadītāja Selga Laizāne.

Speciāli organizētie prezidentūras pasākumi lielākoties būs ārzemēs. Latvijā mēs maksimāli izmantosim jau esošo ļoti labo piedāvājumu," uzsver Laizāne.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti