Vācijā izdod grāmatu par Gunāru Birkertu un LNB

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sadarbojoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai un vācu izdevniecībai "Axel Menges" klajā nākusi grāmata par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēku un tās arhitektu Gunāru Birkertu „Gunnar Birkerts. National Library of Latvia, Riga”. Starptautiski pazīstamā izdevniecība "Axel Menges" to izdevusi sērijā "Opus", kas veltīta ievērojamiem un izciliem arhitektūras objektiem visā pasaulē. Šajā sērijā jau iznākušas vairāk nekā 78 grāmatas.

Grāmatas teksta autors ir arhitekts Jānis Dripe, fotogrāfs – Indriķis Stūrmanis.

"Pateicoties Gunāra Birkerta Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektam, Latvijas arhitektūra ir kļuvusi pazīstamāka pasaulē – no Venēcijas biennāles līdz publikācijām pasaules arhitektūras presē. Tagad arī atzītais vācu izdevējs Axel Menges laidis klajā bibliotēkai veltītu grāmatu pazīstamajā "Opus" sērijā par izcilām būvēm pasaulē," norāda Dripe.

Vācijas izdevniecība "Axel Menges" specializējusies arhitektūrai, mākslai un dizainam veltītu grāmatu izdošanā. Izdevniecības radītājs Aksels Mengess, atbildot, kāpēc nolemts "Opus" sērijā iekļaut grāmatu par LNB, uzsver, ka  “Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka ir nozīmīgs Rīgas pilsētvides elements, vietas simbols un arhitektūras ikona, ko radījis viens no 20. gadsimta  ievērojamākajiem modernistiem –  latviešu izcelsmes ASV arhitekts Gunārs Birkerts. Viņa metaforu piesātinātā un ekspresīvā arhitektūra ir radusi paliekošu vietu mūsdienu arhitektūras vēsturē”.

Drīzumā klajā tiks laists apjomīgāks izdevums latviešu valodā par Nacionālās bibliotēkas ēku un arhitektu Gunāru Birkertu, atklāj LNB pārstāvji. To veido Jānis Dripe sadarbībā ar bibliotēkas direktoru Andri Vilku, fotogrāfu Indriķi Stūrmani un mākslinieku Juri Petraškeviču.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti