Kultūras ziņas

Maijas Tabakas jaunāko darbu izstāde

Kultūras ziņas

Noras Bumbieres "Atmiņu portrets"

Lūdz atbalstu Operetes teātra atjaunošanai

Vāc parakstus Operetes teātra atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sabiedrības iniciatīvu platformā „manabalss.lv” sākta parakstu vākšana ar mērķi panākt valsts atbalstu Operetes teātra turpmākai darbībai Latvijā. 1995.gadā likvidētā Rīgas Muzikālā teātra jeb Operetes teātra darbu pirms pieciem gadiem pārņēma Latvijas Operetes teātra fonds, kas līdz šim darbojies par ziedotāju, Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes projektu finansējumu.

Kā norāda Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska, fonds izveidojis spēcīgu pamatu profesionālam teātrim – tam ir kolektīvs ar vairāk nekā 120 profesionāļiem un virkne pilnvērtīgu iestudējumu. Taču teātra pastāvēšanai ilgtermiņā būtu nepieciešams regulārs valsts finansējums – vismaz 200 tūkstoši eiro gadā.

Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska
00:00 / 00:56
Lejuplādēt
„Līdz šim esam darbojušies tikai uz sirds mīlestības un entuziasma pamata. Un, lai gan Kultūras ministrija un Rīgas dome vārdiski un ar rekomendācijām mūs itin sirsnīgi atbalsta, tomēr reāli mums nav nedz savu telpu, nedz sava finansējuma. Nav pat vietas, kur glabāt dekorācijas un kostīmus. Tiek strādāts arī pie speciālas augstskolas līmeņa izglītības programmas – savulaik bija tādi divi operetes kursi. Mēs vēlamies aicināt atbalstīt ieceri, ka Operetes teātris atdzimst. Esam sagatavojuši vēstuli Saeimai ar lūgumu mūs atbalstīt. Jo Operetes teātrim ir jābūt savām telpām, savam namam un kaut nelielam, tomēr bāzes finansējumam, lai varētu profesionāli strādāt.”

Bāzes finansējums nodrošinātu administrācijas, orķestra, kora, solistu, tehniskās un mākslinieciskās komandas ikdienas regulāru darbu un kvalitātes un profesionālās meistarības izaugsmi. Tas savukārt skatītājam dotu regulāri jaunus un kvalitatīvus iestudējumus. Latvija iegūtu spēcīgu un kvalitatīvu māksliniecisko vienību plašai un daudzveidīgai skatītāju auditorijai, kā arī kvalitatīvu kultūras eksportpreci. Vienlaikus tiktu nodrošinātas aptuveni 70 jaunas darbavietas un divi operešu jauniestudējumi, četras koncertprogrammas, viens iestudējums bērniem un viens Starptautiskais Operetes festivāls gadā.

Operete Latvijā ir izturējusi laika pārbaudījumu un pierādījusi, ka publikai ir interese par šo skatuves mūzikas žanru. Aizvien pieaugot klausītāju interesei, 2016.gadā dibināta Operetes un muzikālā teātra biedrība, kurā apvienojušies aptuveni 100 mākslinieku, operetes teātra profesionāļi, atbalstītāji, kuri par savu mērķi izvirzījuši Operetes un muzikālā teātra atjaunošanu Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti