Rīta Panorāma

Latvijas zinātnieki izstrādā jaunu metodi kristālu ražošanai

Rīta Panorāma

Intervija ar biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētāju Andri Bērziņu

Intervija ar sarunu festivāla LAMPA direktori Ievu Moricu

Uzticēšanās - šīgada sarunu festivāla «Lampa» vērtība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aicinot līdz 28.februārim pieteikt savus pasākumus sarunu festivālam "Lampa", festivāla direktore Ieva Morica intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāj, ka šīgada festivāla vērtība būs uzticēšanās.

"Šīgada vērtība, kura caurvīs festivālu, ņemot vērā to, ka mūs valstij ir 100 gadi un tas tiešām ir būtisks atskaites posms, būs uzticēšanās," atklāj Morica. "Mēs vēlamies aicināt cilvēkus ievīt [priekšnesumā] un domāt savos prātos par uzticēšanos, uzticēšanos kaimiņam, uzticēšanos kopienai un uzticēšanos valstij."

"Ja mēs varam runāt par uzticēšanos ne tikai kā par pozitīvu lietu, bet arī kritiski paraudzīties, pie kādiem apstākļiem uzticēšanās nav un ko mēs varam darīt, lai šos apstākļus mainītu, tad tā var būt patiešām skaista dāvana mums visiem simtgadē," uzsver festivāla direktore.

Šogad sarunu festivāls "Lampa" Cēsīs notiks  29. – 30. jūnijā. Pieteikt savu pasākumu festivālā var šeit. Tēmu izvēlē un pasākumu formātā ierobežojumu nav, tomēr pieteikumi tiks vērtēti konkursa kārtībā, atbilstoši sarunu festivāla "Lampa" manifestam un pasākuma kritērijiem.

"Tāpat kā Latviju, arī sarunu festivālu "Lampa" neveido viens cilvēks, atsevišķi uzņēmumi vai organizācijas, bet gan mēs visi kopā. Tuvojoties mūsu valsts simtgadei, aicinām savu roku 2018. gada "Lampas" tapšanā pielikt ikvienam interesentam – vai tas būtu indivīds, domubiedru grupa, uzņēmums, nevalstiskā organizācija, universitāte, mediji, valsts pārvaldes vai kultūras iestāde. Iedegsim "Lampu" kopā!" aicina sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

Kā ik gadu sarunu festivāls "Lampa" būs vieta vērtīgām sarunām, vieta, kur satikt domubiedrus vai, gluži pretēji, izaicināt savus priekšstatus sarunās ar citādi domājošajiem. Pasākumu formāts ir neierobežots – no nopietnām sarunām, izzinošām darbnīcām un spraigām diskusijām līdz teātra spēlēm un domu rosinošām instalācijām. Dalība sarunu festivālā ikvienam būs lieliska iespēja ne tikai ietekmēt Latvijā notiekošo, veidojot klātienes diskusiju ar viedokļu līderiem valstī, bet izaicināt uz sarunu savu tiešo mērķauditoriju ārpus ierastās vides, lai izglītotu un veidotu dialogu par organizācijai, uzņēmumam vai valsts iestādei svarīgajām tēmām. 

Sarunu festivāls ir nekomerciāls, un tā apmeklētājiem ieeja ir bez maksas. Festivāla izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti