Upītē svētku programmā – teātris, simpozijs un starptautiskais folkloras festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Balvu novada Šķilbēnu pagasta "Upītes kultūrtelpā" tradicionāli augustā svinēs "Svātkus Upītie". Šogad svētkus sāks svinēt 12. augustā un noslēgs 28. augustā. Svētku laikā būs iespēja redzēt Latvijas Nacionālā teātra, Dailes teātra, "Dirty Deal Teatro" un Latvijas Leļļu teātra izrādes, norisināsies tekstilmākslinieku un mūziķu simpozijs, būs "Stipro skrējiens", amatnieku tirdziņš. Svētku kulminācija – starptautiskais folkloras festivāls "Lipa kust III" ar danču meistarklasēm un danču nakti, informēja nemateriālā kultūras mantojuma centra "Upīte" pārstāvji.

Šogad svētkus atklās Dailes teātris ar izrādi "Elpa", vēl apmeklētāji svētku laikā izbaudīs Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Tik mīla vien", "Dirty Deal Teatro" izrādi "Konklāvs", bet paši mazākie skatītāji tiks iepriecināti ar Latvijas Leļļu teātra izrādi "Naksitrallīši".

Svētku laikā nedēļas garumā (17.08.–24.08.) norisināsies tekstilmākslinieku un mūziķu simpozijs, kura laikā tiks radīts jauns mākslas darbs – instalācija "Upītes kultūrtelpā", kurš būs baudāms ar visām maņām – redzi, dzirdi, tausti un ožu. Kā skaidroja organizatori, simpozijā jaunie mākslinieki strādās kopā ar tekstilmākslinieci un rakstnieci Anneli Slišāni, etnomūziķi Inesi Mičuli, rakstnieku Aldi Bukšu, kulināro brīnumu zinātāju un rakstnieci Mārīti Slišāni, dvēseļu tulku Elīnu Zelču.

Tradicionāli svētku laikā tiks piedāvātas dažādas aktivitātes ģimenēm, meistardarbnīcas, atrakcijas un "Stipro skrējiens".

Svētku kulminācija sagaidāma no 24. augusta līdz 28. augustam, kad norisināsies starptautiskais folkloras festivāls "Lipa kust III", kurā piedalīsies trīs folkloras kopas no Lietuvas, pa vienai no Polijas un Igaunijas, kā arī  Latvijas kopas, kuru skaitā ir festivāla organizētāja "#FKUpīte".

Pasākuma rīkotāji arī atklāja, ka šogad sāk realizēties "Upītes kultūrtelpas" sen lolotais sapnis – nemateriālā kultūras mantojuma centra "Upīte" pārbūve. Tāpēc "Svātki Upītie" iziet plašumā un vairākas aktivitātes tiek pārceltas uz Šķilbēnu pagasta kultūras centru "Rekova", kā arī uz Rugāju un Viļakas brīvdabas estrādēm.

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Balvu novada pašvaldība un biedrība "Upītes jauniešu folkloras kopa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti