Rīta Panorāma

Kamermūzikas koncerts "Gadalaiku impresijas"

Rīta Panorāma

Upuru skaits plūdos Ķīnā pieaug līdz 63

UNESCO sarakstā iekļauj Eiropas spa pilsētas

UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļauj Eiropas spa pilsētas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautas uzreiz vienpadsmit Eiropas spa kūrortpilsētas no septiņām dažādām valstīm, atzīstot spa fenomena kultūrvēsturisko nozīmi kontinentā. Tās visas pieteikumu nominācijai iesniedza kopīgi zem nosaukuma “Lieliskās Eiropas spa pilsētas”.

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma sarakstam nedēļas nogalē pievienota vairāku Eiropas spa kūrortpilsētu grupa vairākās valstīs – Austrijā, Beļģijā, Čehijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Apvienotajā Karalistē. Organizācija norādīja, ka, tās iekļaujot pasaules mantojuma sarakstā, tiek izcelts un novērtēts “Eiropas spa fenomens”, kas sākās 18. gadsimtā un turpinājās līdz 1930. gadiem.

Starp sarakstā iekļautajām ir Beļģijas Ljēžas provinces kūrortpilsēta, kas tā arī saucas – Spa. “Esam ļoti aizkustināti, ļoti priecīgi par Spa pilsētu. Tas ir svarīgs brīdis mums, ko gaidījām gadiem. Tie ir Spa pilsētas komandas 14 gadu darba augļi,” uzsvēra pilsētas galva Sofija Deletra.

Sarakstā iekļautas arī trīs Vācijas kūrortpilsētas – Bādenbādene, Bādemsa un Bādkisingena, kur cer, ka tas veicinās atpazīstamību un pievilinās vēl vairāk atpūtnieku.

Bādkisingenas mērs Dirks Fogels atzīmēja: “UNESCO mūs iekļāvusi pasaules mantojuma sarakstā. Ar to esam nokļuvuši atpazīstamības čempionu līgā līdzās tādām pilsētām, kas pazīstamas tālu ārpus to robežām. Mēs to izmantosim, lai piesaistītu vēl vairāk viesu.”

Čehijā UNESCO sarakstā iekļuvušas trīs kūrortpilsētas, kas atrodas tā dēvētajā Rietumbohēmijas spa trīsstūrī, tostarp par šī trīsstūra dārgakmeni dēvētā Karlovi Vari pilsēta. Visas 11 kultūras mantojuma sarakstā iekļautās kūrortpilsētas no septiņām dažādām valstīm pieteikumu nominācijai sagatavoja un iesniedza kopīgi. Dokumentācija uz vairākiem tūkstošiem lappušu tika gatavota vairākus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti