Ūmeo kā otra kultūras galvaspilsēta sāk pārvērsties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad Eiropas kultūras galvaspilsētas godu nes ne tikai Rīga, bet arī Zviedrijas ziemeļu pilsēta Ūmeo. Līdz šim Botnijas līča piekrastes pilsēta biežāk pieminēta kā rakstnieka Stīga Larsona dzimtā vieta. Šogad Ūmeo jau sākusi pārvērsties līdz nepazīšanai.

Atklāšanas nedēļas nogalē janvāra beigās Ūmeo spēlēsies ar sniegu un tumsu – tā pārtaps gaismā spēlēs ar ledu, uguni un sniegu. Pilsētā norisināsies gaismas šovs, bet pilsētas sirds tiks pārveidota par mūsdienīgu un arī futūristisku sāmu vietu ar sautējuma katliem un ziemeļbriežiem. Kultūras galvaspilsētas atklāšanas trijās dienās Ūmeo būs ziemas pilsēta.

Ziemas pilsētā būs sniega pilis, ledus un sniega skulptūras, projekcijas uz sniega ekrāniem. 1.februārī notiks oficiālā atklāšana ar nosaukumu „Degošais šovs». Tas notiks upes krastā vai uz tās, ja ledus būs pietiekami biezs," atklāj Ūmeo kultūras galvaspilsētas mākslinieciskais direktors Fredriks Lindegrens.

Kultūras galvaspilsētas gods Ūmeo atnesis daudz investīciju, būvētas jaunas kultūras celtnes, februārī Ūmeo tiks atklāts pirmais pasaulē Ģitāru muzejs.

Arī Rīgu varēs redzēt Ūmeo – sadarbojoties abām kultūras galvaspilsētām tur būs "Survival kits" darbnīcas, Intas Rukas fotoizstāde, latviešu dzejnieki piedalīsies Ūmeo Dzejas festivālā un vēl citos projektos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti