Ulbrokā uzbūvēts moderns kultūras centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Četros gados Stopiņu novada Ulbrokā uzbūvēts mūsdienīgs  multifunkcionāls kultūras centrs. Tajā atradīsies  vairākas pašvaldības iestādes, bet lielākais prieks esot par  koncertzāli, kas ļaus augstas klases māksliniekiem uzstāties bez apskaņošanas. Šādi koncerti arī ļaušot atpelnīt vismaz daļu no 12 miljoniem eiro, kas izlietoti  centra būvniecībai un iekārtošanai.

Tas ir mūsu sapņu piepildījums un pilnīgs pretstats vietai, kur kultūras  pasākumi notika līdz šim. Tā par gandrīz 5000 kvadrātmetru lielo kultūras centru Stopiņos saka novada kultūras dzīves kūrētāji.

“Mums bija viena maza zālīte, kas bija gan mēģinājumiem, gan pasākumiem. Tagad apjoms ir liels, ko mūsu amatiermākslas kolektīvi bija sen gaidījuši, un arī tas, ka mēs tagad varēsim vairāk profesionālos māksliniekus aicināt, jo mums ir atbilstošas skatuves un aprīkojums,” uzsvēra kultūras centra vadītāja Vita Pinne.

Amatiermākslas kolektīviem tagad būs pieejamas ne vien pieklājīgas ģērbtuves, bet arī spoguļzāle, kas īpaši svarīga ir deju kolektīviem.

“Pats lielākais ieguvums ir tas, ka beidzot mēs varēsim strādāt vairāki kolektīvi vienlaicīgi. Nebūs vairs tā iepriekšējā varianta, kad mums bija tikai viena zāle, ko dalīt, un daudzi kolektīvi mēģināja arī ārpus kultūras centra,” norādīja vidējās paaudzes deju kolektīva “Stopiņš” vadītaja Aiga Medne.

Lielajā ēkā atradīsies arī bibliotēka, dzimtsarakstu nodaļa un novada vēstures muzejs, bet kultūras baudītājus  turpmāk uzņems divas pasākumu zāles. Īpaša ir lielā zāle ar 480 skatītāju vietām. Piecas krēslu rindas tajā  ātri  pielāgojamas gan  lielākam mākslinieku kolektīvam, gan Covid-19 sanitārajām prasībām. Tomēr pats būtiskākais ir zāles akustika, ko izveidot palīdzējis akustiķis Jānis Tālbergs.

Jaunā kultūras centra izmaksas ir 12 miljoni eiro, ko pašvaldība sameklējusi savā budžetā, bet daļa ir aizņēmums Valsts kasē uz 30 gadiem.

“Katru gadu mums iedzīvotāju skaits pieaug. Mēs paši sevi spējam uzturēt un vēl dotējam citas pašvaldības. Tā kā mēs noteikti nevienam neko neesam atņēmuši, mēs dzīvojam ar saviem līdzekļiem, un ieguvēji noteikti būs daudz plašāka reģiona iedzīvotāji,” pastāstīja Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne (Latvijas Reģionu apvienība).

Iedzīvotāju aptaujā jaunajai kultūras iestādei  dots nosaukums ''Ulbrokas pērle''.

Kaut gan ir sastopami arī tādi iedzīvotāji, kuri uzskata, ka nodokļu maksātāju naudu varēja izlietot labāk, tomēr skaļi paust savu viedokli  viņi nevēlas, tikmēr citi ar nepacietību gaida, kad varēs uzbūvēto aplūkot savām acīm.

Jaunā kultūras iestāde pašdarbības kolektīviem durvis vērs jau nākamajā nedēļā, bet septembra nogalē  paredzēts  atklāšanas koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti