Ukrainas pilsoņiem kultūrkapitāla fondā pieejamas radošās stipendijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF) izsludināta jauna radošo stipendiju programma, kuras mērķis ir sniegt atbalstu radošām personām kultūras nozarē – Ukrainas pilsoņiem, kara bēgļiem, kuri raduši patvērumu Latvijā, radošā darba veikšanai, tādējādi veicinot turpmāko radošo darbību un sadarbību ar Latvijas kultūras organizācijām. 

Kā skaidrots VKKF mājaslapā, stipendijas plānots piešķirt šādās kultūras un mākslas nozarēs: Dizaina un arhitektūras, Filmu mākslas, Kultūras mantojuma, Literatūras, Mūzikas un dejas mākslas (baleta), Starpdisciplināru projektu, Teātra mākslas (teātra, laikmetīgās dejas un cirka), Tradicionālās kultūras un Vizuālās mākslas nozarē.

Mērķprogrammas līdzekļi tiek sadalīti konkursa kārtībā, piešķirot radošai personai vienreizēju radošā darba stipendiju 3 mēnešu periodam – 600 eiro mēnesī.

Projektu konkursā var piedalīties radošas personas – Ukrainas pilsoņi, kuri kā kara bēgļi raduši patvērumu Latvijā un kuriem ir izsniegta ilgtermiņa vīza ar tiesībām uz nodarbinātību; kuras pēdējo trīs gadu periodā ir radījušas autortiesību vai blakustiesību objektus Autortiesību likuma izpratnē; kuras sadarbojas ar Latvijas kultūras organizāciju.

Radošās personas mērķprogrammas ietvaros nevar pretendēt uz radošo stipendiju, ja persona ir nodarbināta kādā Latvijas kultūras organizācijā – par tādu radošo darbību, kuras veikšanu paredz noslēgtais līgums vai darba pienākumu apraksts, kā arī, ja persona studē kādā Latvijas augstākās izglītības iestādē.

Plašāka informācija par programmu un pieteikumu iesniegšanu, kā arī informācija angļu un ukraiņu valodā pieejama VKKF mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti