Turpmākos trīs gadus Baltijas Kultūras fonda konkursu norisi nodrošinās Latvija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 2019. gada darbu ir uzsācis Baltijas Kultūras fonds, kas paredzēts kopīgiem kultūras projektiem starp Latviju, Lietuvu un Igauniju. Fonds tiek pārvaldīts ar triju Baltijas valstu kultūrkapitāla fondu starpniecību, pamatojoties uz trīs gadu rotāciju. 2019. gadā fonda konkursu darbību uz trīs gadiem nodrošināja Igaunijas kultūrkapitāla fonds, bet no 2022. gada janvāra darbības nodrošināšanu pārņem Latvija un Valsts kultūrkapitāla fonds, informēja kultūrkapitāla fonda pārstāvji.

Baltijas Kultūras fonda mērķis ir veicināt Baltijas valstu kultūras sadarbību un stiprināt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kultūras starptautisko atpazīstamību, īstenojot kopīgus kultūras projektus un pasākumus, lai panāktu lielāku starptautisko ietekmi.

Baltijas Kultūras fonds atbalsta profesionālus pasākumus un projektus arhitektūrā, vizuālajā mākslā, dizainā, literatūrā, mūzikā, skatuves mākslā, bibliotēku, muzeju un arhīvu nozarēs, kā arī finansēs starpdisciplinārus projektus.

Fonda prioritāte ir atbalstīt jaunus, vienreizējus kultūras pasākumus ārpus Baltijas valstīm, piemēram, koncertus, izstādes, festivālus, izrādes, starptautiskus pasākumus, kuros galvenā uzmanība pievērsta Baltijas reģionam, kā arī pasākumus, kas veicina kultūras internacionalizāciju.

KKF norādīja, ka finansējums vienam projektam noteikts 25 000 – 100 000 eiro apmērā, un finansējuma saņēmējam jānodrošina vismaz 20% pašfinansējums. Uz atbalstu var pretendēt tikai Igaunijas, Latvijas vai Lietuvas juridiskās personas. Katra projekta vadošajam partnerim ir jāpiesaista partneri no visām trim Baltijas valstīm.

Projektu pieteikumus vērtē sešu pārstāvju ekspertu komisija, pārstāvot dažādas kultūras jomas. Ekspertu komisija tiek iecelta uz trīs gadiem. Katru valsti komisijā pārstāv divi komisijas locekļi. VKKF ekspertu komisiju izveidos līdz 2022. gada janvārim.

Katra Baltijas valsts ik gadu fondā iegulda 100 000 eiro. Fonds pieņem arī ziedojumus.

Baltijas Kultūras fonda statūti, pieteikšanās procedūras apraksts un logo ir pieejami programmas mājaslapā.

2022. gada konkursā pieteikumus varēs iesniegt no 2022. gada 3. janvāra līdz 2022. gada 22.februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti