Kultūras ziņas

Vai jānojauc Uzvaras piemineklis?

Kultūras ziņas

Sākas īsfilmu festivāls "2ANNAS"

Latvijas kultūras dienas Eiropā - turpinās

Turpinās Latvijas kultūras dienas Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gandrīz mēneša garumā līdz 15. novembrim Vācijas pilsētā Frankfurtē turpināsies Eiropas Kultūra dienas, kuras šogad atvēlētas Latvijai. Mūsu kultūras pārstāvniecība ir ļoti plaša - teātris, kino, literatūra, arhitektūra, mūzika un mūsdienu fotogrāfija – no klasiķiem līdz jaunajiem māksliniekiem.

Frankfurte ir kontrastu pilsēta, kara gados pilnībā nopostīta, tāpēc vecpilsētas daļa ir 50 gadu būves senatnīgā veidolā, Pilsētas galvenais lepnums ir modernā arhitektūra, tautā saukta arī par Eiropas Manhetenu, iespējams, ka tas arī tās iedzīvotājus padara atvērtus mūsdienu kultūras dažādībai. Frankfurtē dzīvo ap 700 Latvijas izceļotāju, kuriem gan Alvja Hermaņa teātris, gan mūsu jaunākais kino visticamāk būs atklājums: sākot no animācijas līdz Lailai Pakalniņai un Jānim Nordam tiks izrādīts Frankfurtes kino muzeja kinoteātrī, kas ir iemīļota ģimeņu atpūtas vieta.

Latvijas Laikmetīgās fotogrāfijas izstādi atklāja pagājušās nedēļas nogalē un to pārstāv trīs jaunās paaudzes mākslinieki Balčus, Stakle, Hofmanis – apvieno savas diezgan skaudrās Latvijas ainavas – projektā „Vietas sajūta".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti