Turaidas muzejrezervāts atver apmeklētājiem brīvdabas ekspozīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sākot no 13. maija, Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atver brīvdabas ekspozīcijas un izstādes teritorijā, ievērojot Kultūras ministrijas rīkojumā noteiktās prasības par sociālās distancēšanās nodrošināšanu muzejos, medijus informē muzeja pārstāvji.

Turaidas muzejrezervāts maijā būs atvērts apmeklētājiem katru dienu bez brīvdienām no pulksten 10.00 līdz 20.00, un biļetes būs iegādājamas uz vietas Apmeklētāju centrā bez iepriekšējas pierakstīšanās.

Brīvdabas ekspozīciju piedāvājumā ietilpst Turaidas vēsturiskā centra apmeklējums: iepazīšanās ar Turaidas viduslaiku pils kompleksu, Dainu kalnu un Dziesmu dārzu, Turaidas Baznīckalnu un Turaidas Rozes piemiņas vietu, muižas saimnieciskā centra apbūvi, kā arī izstādēm “Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā”, “Dziedošais Dainu kalns”, “Turaida Indriķa hronikā”, “Turaidas pils vēsture arheoloģiskās ekspedīcijas zīmējumos 1976 – 2000” un “Latviešu gadskārtu svētki”. Iespējams, kādam jaunatklājums būs “Arheologa Jāņa Graudoņa pils apvedtaka”, kurā apskatāmi mūra pils senie nocietinājumi un interesanti viduslaiku pils būvniecības elementi, piemēram, pils slepenās izejas vieta. Šobrīd saistošu uzdevumu pilnu maršrutu “Lībiešu takas sakņu sapņi” ģimenēm ar bērniem izstrādā muzejpedagogi.

Par visiem jaunumiem, ko pamazām piedāvās muzejrezervāts, tiks ievietota informācija muzejrezervāta mājaslapā, sociālajos tīkos un platformā muzeji.lv.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti