Dienas ziņas

Skrundeniece veido uzpirksteņu kolekciju

Dienas ziņas

EP apstiprina Covid sertifikātu

Muzeju durvis atkal atvērtas apmeklētājiem

Tukuma muzeji vēruši durvis un gatavi pielāgoties ierobežojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc apmēram piecu mēnešu pārtraukuma, atvērtas arī Tukuma Mākslas muzeja durvis. Apmeklētājiem beidzot klātienē pieejama vietējās mākslinieces izstāde "Paldies, skolotāj", kura atvēršanas svētkus piedzīvoja interneta tiešraidē. Tomēr kā stāsta darbinieces, šoreiz tas pat neesot svarīgi.

Austra Šmite, Tukuma Mākslas muzeja ekspozīciju uzraudze, atceras gadījumu: "Ienāca apmeklētājs un tā īsti pat nesaprata. Vai tiešām var nākt iekšā un skatīties. Mums ir jau arī ļoti labs pirmais ieraksts [viesu grāmatā]. Cilvēki ir ļoti atvērti un gaida to brīdi, kad maskas varbūt arī kritīs."

Izpildot epidemioloģiskos nosacījumus, šajā muzejā vienlaikus var atrasties septiņi cilvēki. Iepriekšēja pierakstīšanās esot ieteicama, bet ne obligāta. Pašreiz gan vairāk tiekot domāts par to, kā rīkot pasākumus, ja tos atļaus apmeklēt tikai cilvēkiem ar digitālo Covid sertifikātu.

Tukuma muzeja pārstāve Solvita Važa stāsta, ka esot gatavi pielāgoties situācijai:

"Ienāks tie, kuri būs vakcinēti, bet mēs domāsim risinājumu, kā padarīt pieejamu izstādi arī tiem, kuri varbūt nebūs vakcinējušies.

Mēs ļoti ceram, ka mēs varēsim jūlijā Pils tornī izstādi atklāt, un augustā Mākslas muzejā."

Bērnu iecienītajā Pasaku muzejā durvis ir atvērtas, tomēr iekštelpās valda klusums, jo ierastās leļļu spēles un radošās darbnīcas praktiski neesot iespējams īstenot, ievērojot epidemioloģiskos nosacījumus.

Dita Silava, Džūkstes Pasaku muzeja vadītāja, skaidro, ka apmeklētāji uz lellēm var paskatīties, bet pieskarties nedrīkst: "Esam izdomājuši alternatīvu, ka mēs paši mazākajiem muzeja apmeklētājiem spēlējam leļļu izrādes. Gaidīsim, kad būs labāki laiki, un varēs spēlēt pieprasītos leļļu teātrus un ceram, ka atgriezīsies arī mūsu slavenā bērnistaba."

Kopš muzeju atkal atvēršanas, septiņās Tukuma muzeja struktūrvienībās paviesojies 301 apmeklētājs, lielākoties gan tie esot viesi no citām pilsētām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti